Gratis lunchconcert in Theater aan de Schie met bariton en pianiste

Gratis lunchconcert in Theater aan de Schie met bariton en pianiste

SCHIEDAM - Vanmiddag genoten weer vele muziekliefhebbers van het gratis lunchconcert in de foyer van Theater aan de Schie.

Tekst en foto's: Rob van der Stel

De in China geboren zanger Hanqing Zhou werd begeleid door pianiste Julia Buizer-Madzhar. Hanqing startte zijn muzikale training toen hij 3 jaar oud was als pianist. Op zijn 16e werd hij ontdekt als operazanger. Inmiddels heeft hij meegewerkt aan verschillende internationale projecten en zong in diverse opera’s.

Pianiste Julia Buizer-Madzhar werd geboren in St. Petersburg en begon op 4-jarige leeftijd met pianospelen. Ze studeerde aan het Speciaal Muziek Lyceum van het Rimsky Korsakov Conservatorium. In 2003 kwam ze naar Nederland en begon ze haar studie aan het conservatorium van Groningen bij haar docent Paul Komen. Julia is een veelgevraagd pianiste en maakt onder andere deel uit van het zangduo Julia & Julia.

Samen brachten Hanqing en Julia deze middag diverse werken van onder andere Schubert, Brahms, Rachmaninov, Wagner en de Chinese componist Guangnan Shi ten gehore.

Over drie weken is er weer een gratis lunchconcert. In de foyer treedt dan het Joy Goh Quartet op. Tijdens dit concert word je getrakteerd op de expressieve klanken van klassieke Braziliaanse instrumentale muziek.

afbeelding
afbeelding

07-02-2024