Via Digiwerkplaats Rijnmond

Gratis advies voor bedrijven in MKB over 'online versterking'

Gratis advies voor bedrijven in MKB over 'online versterking'

SCHIEDAM - Bedrijven in het MKB in Schiedam kunnen gratis advies krijgen over hoe zij zich online kunnen versterken. Je kunt hierbij onder meer denken aan online verkoop, aan gebruik van social media en aan veiligheid van online systemen.

"De coronacrisis heeft het belang van digitalisering zichtbaar gemaakt bij ondernemers. Ondernemers zien dat online zichtbaarheid en het hebben van een goed digitaal verkoopkanaal belangrijker is dan ooit. De gemeente en ondernemersplatform SHOP ondersteunen MKB-ers die verder willen digitaliseren. Zij kunnen zich aanmelden bij Digiwerkplaats Rijnmond. De ondernemers ontvangen kosteloos een adviesrapport van jonge talenten over hoe zij zich online kunnen versterken", schrijft de gemeente vandaag in een persbericht. 

Subsidie Digitaliseringsvouchers is gebruikt
Wethouder Marcel Houtkamp: ‘Ik ben blij dat we de MKB-ers kunnen ondersteunen in het verder digitaliseren. Op deze manier kunnen we winkelgebieden duurzamer en veerkrachtiger maken. We zien ook dat de Schiedamse ondernemers wíllen digitaliseren. In oktober 2021 stelden we samen met provincie Zuid-Holland een subsidiepot beschikbaar van € 66.000 voor Digitaliseringsvouchers. Deze pot is nu, acht maanden later, leeg. Goed dat we deze ondernemers nu dit initiatief kunnen aanbieden.’’

Kosteloos adviesrapport
Diana de Winter, relatiemanager van Digiwerkplaats Rijnmond: ‘Schiedamse MKB-ers kunnen zich bij mij melden. Ik koppel deze ondernemers aan studenten van middelbare en hogere beroepsopleidingen in de regio. Deze jonge talenten geven adviezen over online en social marketing, websites of veiligheid en weerbaarheid tegen hackers. In een kosteloos en op maat gemaakt adviesrapport lezen ondernemers op welke manier zij zich online kunnen versterken.’’ Het project wordt mogelijk gemaakt door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De bestuurscommissie Economisch Vestigingsklimaat financiert projecten die erop gericht zijn om ‘sterker uit de (corona)crisis’ te komen.

Over Digiwerkplaats Rijnmond
Digiwerkplaats is een landelijk initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en wordt in de regio Rotterdam uitgevoerd door IT Campus Rotterdam in nauwe samenwerking met het beroepsonderwijs, ondernemersnetwerken en lokale overheidspartijen. Ondernemers kunnen zich aanmelden via digiwerkplaatsrijnmond.nl/aanbod

22-06-2022