Goaltjesdief Hoekstra speelt komend seizoen bij HBSS

Goaltjesdief Hoekstra speelt komend seizoen bij HBSS

VOETBAL - HBSS, nog vol in de strijd voor een plek in de nacompetitie richting tweede klasse, meldt dat komend seizoen de 26-jarige Siebren Hoekstra de gelederen komt versterken.

Hoekstra, ooit als pupil begonnen bij RVVH, heeft een letterlijke wereldreis gemaakt om nu in Schiedam neer te strijken. Na RVVH heeft hij in de jeugdopleiding van FC Dordrecht gespeeld waarin hij bij de oudste jeugdlichting zelfs aanvoerder was en zijn stagemomenten bij de professionele selectie kende. Tot een debuut in het betaalde voetbal kwam het niet en hij ging terug richting Ridderkerk waar hij bij Rijsoord een kampioenschap in de eerste klasse meemaakte. Hierna keerde hij terug naar zijn wortels bij RVVH alvorens zich een schitterende mogelijkheid voordeed om uit te gaan komen voor Jong Holland in het Concacaf-clubtoernooi op Curaçao. Die acht maanden was een hele belevenis en ‘Goaltjesdief Hoekstra’ was een opvallende verschijning op het tropische eiland. (De Concacaf is voluit de Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football, het is de voetbalbond voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben.)

Hier kun je (op YouTube) een prachtig doelpunt zien dat Hoekstra scoort in de Caribbean Champions League:

Na terugkomst in Nederland vond Hoekstra zijn weg bij Heerjansdam waar hij helaas door twee gebroken coronaseizoenen niet veel heeft gespeeld. Inmiddels ging de maatschappelijke carrière meespelen en koos hij ervoor om een jaartje op lager niveau bij ZBC’97 in Zwijndrecht aan te sluiten. Nu hij gesetteld is in Rotterdam en het voetbal toch weer gaat kriebelen, vond hij zijn nieuwe uitdaging bij HBSS, de ploeg waar zijn oud teamgenoot Keessie Wolters ook speelt en diens vader trainer is. 

 

25-04-2022