Nieuwe samenwerkingen - workshops - art route Schiedam -

Gluren bij de buren

Gluren bij de buren

SCHIEDAM - Op 4 februari veranderen galeries en ateliers in Schiedam en omstreken tijdelijk in buurttheaters met werk van lokale podiumkunstenaars waaronder Jacques Tange.

Lokale podiumkunstenaars tonen hun aanstormende of gevestigde talenten. Galerie Jabelle doet hier natuurlijk aan mee en we nodigen u uit om dit weekend bij ons te komen gluren.

Het belooft een groot feest te worden: Wijnand Whynot! Schippers (Buzzking) treedt op in Galerie Jabelle. Geïnspireerd door zijn reizen speelt hij op zijn ukulele prachtige liedjes over liefde, vrijheid en het leven. Ondanks dat hij de schaduwkanten niet schuwt, weet hij deze ook altijd weer positief te belichten. Hij weet menigeen te raken met zijn warme, zachte krachtige stem. 
Optredens:  12:00 / 13:30 / 15:00 uur.
Locatie: Lange Haven 70, Schiedam.

Workshops
Heeft u altijd al willen werken met pastel, inkt of acryl? Galerie Jabelle organiseert dit jaar vier verschillende workshops. Maak uw eigen schilderij, tekening of borrel- of tapasplank onder begeleiding van Jacques en Belinda Tange.
En dat is niet alles: we zijn bezig met het opzetten van een workshop jeneverkruiken beschilderen en een workshop schilderen met make-up.  
Schrijf u in op de website van Gluren bij de buren.

Huisdierportret
Veel mensen zien hun huisdier als een volwaardig gezinslid. En, gezinsleden verdienen het om vastgelegd te worden. Niet alleen op talloze foto’s en video’s, maar ook op het doek. Dit is niet iets nieuws: het dierenportret ontstond eind 17e/begin 18e eeuw. De rijkere burgerij laat van hun huisdier(en) een portret maken of poseert samen met hun dier.
Wat wel nieuw is: Jacques Tange doet dit nu ook. Wil je jouw trouwe viervoeter/schootkat/konijn/parkiet of een ander huisdier vereeuwigen in de stijl van Jacques Tange? Stuur dan een e-mail naar info@jacquestange.com
getiteld ‘Huisdierportret’ en een foto van het betreffende huisdier(en) dan nemen wij contact met je op.

Nog een leuk nieuwtje,  restaurant de Markies is nu aangekleed met werken van Jacques Tange.

Er is een doorlopende tentoonstellling van de eigen werken van Jacques in Galerie Jabelle. Wist u dat u zijn werken ook kunt huren? Voor meer informatie verwijzen we u door naar onze website.

Tekst:
Galerie Jabelle.

26-01-2024