Gitaarles aan huis bij De Gitaarfiets tijdens de coronacrisis

Gitaarles aan huis bij De Gitaarfiets tijdens de coronacrisis

SCHIEDAM - De Gitaarfiets is verheugd dat ze in de afgelopen lockdown de gitaarlessen aan huis gewoon voort hebben kunnen zetten. Docent Max van Rijs, 3e jaars conservatoriumstudent, komt op de fiets bij de leerlingen thuis voor een muzikaal uurtje en is blij dat de muzieklessen op gepaste afstand door konden gaan.

De Gitaarfiets is 2 jaar geleden gestart met het idee dat je je huis niet meer uit hoeft om muziekles te volgen. Door het ontstaan van de coronacrisis moesten veel muziekscholen noodgedwongen hun deuren sluiten. Maar met inachtneming van de corona-maatregelen, konden de privé-lessen aan huis met genoeg afstand doorgaan.

Oprichter Sjors Nederlof, die 10 jaar geleden de Award won voor ‘Beste blues gitarist van Nederland’, merkte dat mensen vaak wel tijd willen investeren in hun hobby, maar het moeilijk ingepast krijgen tussen alle afspraken door. Dat wordt met De Gitaarfiets een stukje makkelijker; één van de docenten fietst door Schiedam en komt met zijn gitaar bij jou thuis op bezoek. Sjors vindt het belangrijk dat muziek maken toegankelijk is voor iedereen en wil op deze manier muziek bij de mensen in huis brengen en het verweven in hun dagelijks bestaan.

De gitaarlessen zijn voor alle leeftijden en voor zowel beginners als gevorderden; ‘De Gitaarfiets’ zorgt ervoor dat er een geschikte docent bij jou op de stoep staat. Je kunt je via de website aanmelden voor een vrijblijvende proefles: www.degitaarfiets.nl

Tekst: door De Gitaarfiets
Foto: bron De Gitaarfiets
(advertorial)

02-02-2022