De Schiedammer komt binnen bij Gilberts Wood in de SodaFabriek

'Het overbodige zin geven, het nutteloze onmisbaar maken'

'Het overbodige zin geven, het nutteloze onmisbaar maken'

SCHIEDAM - In Schiedam zijn verscheidene culturele organisaties waarvan lang niet iedereen in Schiedam en omgeving het bestaan zal afweten. In deze rubriek gaan wij er binnen en geven we de organisatie de gelegenheid zich voor te stellen. Ditmaal Gilbert Woods.

Naam van de organisatie: Gilberts Wood (i.o.)

Begonnen op: eerste stappen zijn gezet in december 2022. Operationeel vanaf 2024.

Naam geïnterviewde: Giel Bos

Functie geïnterviewde: aanstichter en creatieveling

Leeftijd: 53

Woont in: Schiedam

Kun je iets vertellen over de ontstaansgeschiedenis van jullie organisatie: na jarenlang werkzaam te zijn geweest als activiteitenbegeleider en als hobby altijd veel geklust te hebben, ben ik door ziekte in de WIA terechtgekomen. Omdat ik nog steeds veel wél kan, maak ik gebruik van de situatie om een langgekoesterde droom uit te laten komen.

Kun je iets vertellen over de doelstelling van jullie organisatie: het overbodige zin geven, het nutteloze onmisbaar maken, creatief met kanker, recyclen en oplappen, enzovoorts.

Wat bieden jullie: houten meubels en voorwerpen vol met herinneringen een nieuwe functie geven: de eiken salontafel van oma wordt een plantenbak, je kinderledikantje wordt een stoel. Restjes hout van de verbouwing worden muurdecoratie.

Wat onderscheidt jullie organisatie: als alle organisaties de wereld een betere plek willen maken, bereid zijn de tijd te nemen en te luisteren, eerst te denken en dan te doen; dan is onze organisatie niet anders dan andere.

Wat moet er volgens jullie gebeuren om het culturele klimaat in Schiedam aantrekkelijker te maken: het klimaat is prima, al tijden niets gehoord over smeltende gletsjers in het Beatrixpark. Breng de jeugd meer in contact met culturen. Daar ligt de toekomst.

Je favoriete drankje: koffie

Is er tenslotte iets dat je nog zou willen melden: stop met hebben, maar deel

Adres: Makkersstraat 5, Schiedam

Telefoonnummer: 06 44074758

E-mail: gilbertswood@gmail.com

Instagram: #gilbertswood 

Openingstijden: op aanvraag

Te bezoeken tijdens de Art Route Schiedam, van 9 februari t/m 12 februari 2023, zie verder dit artikel.

Foto's: door Jan Schrijver
Concept: Gert Struijs

woods2 (2)

09-02-2023