Als opvolger van Yvette Neuschwanger:

Gezocht nieuwe stadsdichter Schiedam

Gezocht nieuwe stadsdichter Schiedam

SCHIEDAM - Literair Gezelschap Schiedam (LGS) zoekt voor een periode van twee jaar een nieuwe stadsdichter. In 2019 werd de functie van stadsdichter ingesteld. De huidige stadsdichter, Yvette Neuschwanger, heeft haar termijn (plus één extra jaar wegens corona) er eind van 2021 op zitten (je kunt overigens stemmen op Yvette voor de publieksprijs van de Waterweg Cultuurprijs). Hieronder lees je de vacaturetekst van het LGS.

"Een stadsdichter is in Schiedam niet meer weg te denken! Met ingang van 1 januari 2022 zal voor een periode van twee jaar een nieuwe stadsdichter aantreden.

De stadsdichter draagt bij aan het culturele aanbod in Schiedam en de promotie van de stad. Voor ten minste 6 stadsgedichten per jaar maken de stadsdichter, het Literair Gezelschap Schiedam (LGS) en de gemeente afspraken voor welke gelegenheden/activiteiten de Stadsdichter een gedicht maakt. Een presentatie van het gedicht kan daarvan onderdeel uitmaken. Voor het overige heeft de Stadsdichter alle vrijheid invulling aan de positie te geven.

In een contract met LGS staan de verwachtingen over en weer: publicatiemogelijkheden, een jaarlijkse vergoeding, enzovoort. De gedichten blijven eigendom van de stadsdichter. Gedurende de tijd waarvoor de dichter is aangesteld, hebben de gemeente en LGS het recht de gedichten te publiceren.

Iedere Schiedammer kan stadsdichter worden. Heb je interesse?, stuur dan vóór 3 november 2021 een mail naar nieuwestadsdichter@gmail.com

In de mail staat je motivatie, je visie op het stadsdichterschap. Daarbij gevoegd is een stadsgedicht voor een gelegenheid/activiteit die zich in 2022 in Schiedam voordoet of kan voordoen. De selectie gebeurt door een commissie van deskundigen.

Word je uitgenodigd voor een gesprek en presentatie van je gedicht, dan vragen we je ten minste 10 eigen gedichten/teksten mee te nemen."

Tekst: LGS
Foto: Yvette Neuschwanger draagt voor uit eigen werk (foto (c) De Schiedammer Online)
(personeelsadvertentie)

 

N.B. wil je Yvette Neuschwanger steunen in haar nieuwe gedichtenproject voor Schiedam, lees dan hier ons eerdere artikel over de Waterweg Cultuurprijs

 

14-10-2021