Gezinsexcursie leven in het Water

Gezinsexcursie leven in het Water

SCHIEDAM - Op zaterdag 22 juni organiseert Natuurlijk Delfland van 14.00 tot 15.00 uur een Gezinsexcursie leven in het water. Met schepnetten worden kleine waterdieren uit het water gevist en met zoekkaarten worden deze op naam gebracht.

Kom naar het natuurcentrum Het Melarium in het Ackerdijkse Bos in Delft. Gebruik bij navigatie, Symbiobrug, Thijsseweg, Delft. De deelname is gratis; opgeven via educatie@delfland.knnv.nl.

2024 06 22 FOT, gezinsexcursie Leven in het water, collectie Natuurlijk DelflandWat kan je ervaren?
Het is ieder keer weer een verrassing wat er in je schepnet zit. Van kleine watervlooien tot de tot 10 cm grootte staafwants Ook de waterschorpioen en bloedzuigers spreken altijd tot de verbeelding.

Wat is de zin en betekenis van deze activiteit?
Water is overal in ons gebied aanwezig, in de vorm van kanalen, vaarten, sloten en vijvers. Zij bepalen voor een groot deel ons landschap. Tegelijk hebben we niet zoveel oog voor het leven onder water. In deze activiteit gaan je ogen hiervoor open.

De aanleiding om deze activiteit te organiseren is het jaarthema Schoner water. Schoner water is een van de vier noodzakelijke levensvoorwaarden (aarde, water, lucht en vuur / energie). Zonder deze vier elementen is er geen leven mogelijk.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden in teams en projecten actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron, Mycologische Vereniging, BLWG, stichting Anemoon en Sovon.

Fotografie:
Natuurlijk Delfland

10-06-2024