In Schiedam gevonden jongetje (3) herenigd met ouders

In Schiedam gevonden jongetje (3) herenigd met ouders

SCHIEDAM -  Burgernet heeft om 8.51 uur in Schiedam een bericht verspreid dat er een 3 jarig jongetje gevonden is. Het bericht is onduidelijk.

De tekst van het door Burgernet geschreven bericht is: "Tips? Gevonden in Schiedam jongen circa 3 jaar, donkere huidskleur, kort zwart kroeshaar, grijze Avengers pyamabroek, zwart spidermanshirt, zwarte schoenen Bel nu 112."

Als je op de website van Burgernet vervolgens het bericht beluistert, wordt het niet duidelijker. Er wordt daar toegevoegd aan het geschreven bericht: 'Mogelijk had hij in ieder vegal een luier aan, in ieder geval niet meer. Mocht u de jongen aantreffen, kunt u bellen met 0800-0011.'

Wat is er dan aan de hand, een jongetje gevonden of vermist? En over welke locatie in Schiedam gaat het? 

Update 9.06 uur:
In het update-bericht van Burgernet om 9.06 uur wordt gemeld dat het jongetje gelukkig weer herenigd is met zijn ouders. 'Het jongetje dat in Schiedam gevonden was, is gelukkig weer herenigd met zijn ouders. Dank u wel voor het uitkijken.' 

Nadat we om 8.51 uur opheldering over het onduidelijke bericht wilden verkrijgen, is door de redactie meteen met 0800-0011 gebeld. Daarin kregen wij de (automatische) melding dat er voor ons gebied op dat moment geen actie gold.

De Politie Schiedam bleek duidelijker te zijn in haar bericht over de vermissing. Die meldde in haar verhaal op Instagram dat het jongetje werd aangetroffen op de Burgemeester Van Haarenlaan en gaf hierbij het signalement van het jongetje, dat ook door Burgernet werd gegeven. 'Wie herkent dit signalement? Neem contact op met de politie!', zo voegde de politie eraan toe, waaruit dus kan worden opgemaakt dat men op zoek was naar de ouders van het jongetje.

De politie meldt om ongeveer halftien in haar verhaallijn van Instagram: 'Verzorgers kindje melden zich. De familie van het jongetje heeft zich gemeld! En komen hem ophalen.'

De politie heeft weliswaar 4610 volgers op haar Instagram-account, maar het bereik van de berichtjes die in de verhaallijn van het Instagram-account van de politie Schiedam worden geplaatst, zal veel kleiner zijn en veel minder snel doorwerken, dan de pushberichten die Burgernet verspreidt.

01-05-2023