Gevarieerde muziek bij FabrieKlassiek III

Gevarieerde muziek bij FabrieKlassiek III

SCHIEDAM - Het was door de nieuwe coronaregels even spannend vandaag, maar het derde concert van Alexander Chater bij FabrieKlassiek kon toch doorgaan. Op het programma stond muziek van Prokofiev, Van Beethoven en Liszt. 

"Vanmorgen wist hij nog niet of hij vanavond wel zou kunnen spelen," aldus Tristan Chater die zijn broer introduceerde, "maar hij behield de hele dag zijn optimisme en is klaar voor het concert van vanavond."

fabklaslme

Vol overgave speelde Alexander Piano sonate 2 van Sergei Prokofiev, sonate op. 109 van Ludwig van Beethoven en Hongaarse rapsodie nr. 5 en nr. 2 van Franz Liszt. 

"Hoewel ik vroeger niet echt van Van Beethovens muziek hield, is dat door zijn muziek veel te spelen wel veranderd. Nu is hij een van mijn lievelingscomponisten," aldus Alexander, die piano studeerde aan het conservatorium in Rotterdam. "De Hongaarse rapsodie nr. 2 draag ik vanavond op aan mijn pianoleerling omdat ze zo gek op dit stuk is."

Het concert vond net als vorig jaar plaats in een hal op het Dirkzwagerterrein. Een ruime locatie waar bezoekers makkelijk afstand kunnen houden.

Na afloop van het programma werd het publiek getrakteerd op twee toegiften, maar als het aan het publiek had gelegen, had Alexander nog wel langer door mogen spelen.

Na het pianoconcert was het de beurt aan het Andrew Moreno Trio, jazzmuzikanten die elkaar leerden kennen op Codarts. Helaas zonder de oorspronkelijk geplande drankjes en hapjes, maar de sfeer was er niet minder om.

Foto's: geheel boven door Rob van der Stel, foto 2 en 3 door Louise Melchers

jazzfabrklaslme

13-11-2021