Politie zoekt getuigen inzake explosie bij woning Puccinistraat

Geschrokken flatbewoners: 'We hoorden na elkaar twee keiharde knallen'

Geschrokken flatbewoners: 'We hoorden na elkaar twee keiharde knallen'

SCHIEDAM - Bij een woning in een flat met huurwoningen van Woonplus in de Puccinistraat in Schiedam Groenoord heeft maandagavond kort voor middernacht een explosie plaatsgevonden bij een woning op de begane grond. De politie heeft vanochtend een getuigenoproep gedaan.

Naar aanleiding van het incident heeft de Politie Schiedam de volgende getuigenoproep gedaan: "Bij een woning in de Puccinistraat in Schiedam heeft maandagavond een explosie plaatsgevonden. Wij zijn op zoek naar personen die zich mogelijk verdacht hebben opgehouden in de omgeving van de Puccinistraat tussen maandagavond 7 november om 22.00 uur en dinsdagnacht 01.00 uur. Na de explosie is vermoedelijk een persoon weggerend in de richting van het Johann Straussplein.

Heeft u iets verdachts gezien of heeft u mogelijk camerabeelden waarop iets verdachts is gezien, laat het de politie dan alstublieft weten.

U kunt de politie bereiken via telefoonnummer 0900-8844 onder vermelding van referentienummer 2022350192."

Wij spraken met flatbewoners. Die vertellen dat de explosie bij een benedenwoning plaatsvond, aan de achterzijde van de flat. "Ik hoorde twee keiharde knallen, kort achter elkaar", zegt een bewoner. "Ik was in de woonkamer in mijn stoel in slaap gedommeld. De eerste knal heb ik niet bewust gehoord. Ik ben wel wakker geworden toen. Daarna hoorde ik wel de tweede explosie. Iedereen die ik gesproken heb, ook in straten in de buurt, heeft het over twee knallen." De bewoners zeggen zich te herinneren dat er vorig jaar met betrekking tot hetzelfde huis en bewoner ook een mislukte poging tot ontvoering heeft plaatsgevonden.

Volgens de bewoners was er door de explosies een forse rookontwikkeling. "Na de explosies stond er ook in het trappenhuis veel witte rook", zo zegt een bewoner. "De getroffen bewoner is zijn huis uitgegaan en in afwachting van de politie en de brandweer in zijn auto gaan zitten, samen met de dochter die op bezoek was", zegt een andere bewoner. 

Foto boven: de Puccinistraat 
Foto onder: de achterzijde van woningen aan de Puccinistraat 

achterzijdepuccini

Lees ook:
Over Nieuwe Damlaan: Vannacht was er een explosie bij een woning in Schiedam

Over de Nieuwe Buurt: Explosie in het centrum van Schiedam

Over de Hoogstraat: Politie op zoek naar getuigen explosie voor café op Hoogstraat

Over Schiedam Zuid: Uitslaande brand treft zes portiekwoningen

afbeelding

09-11-2022