Saskia van SAGE: 'Die morgen kreeg ik Gerrit niet meer wakker'

Gerrit van Schuppen van SAGE is overleden

Gerrit van Schuppen van SAGE is overleden

SCHIEDAM - Gerrit van Schuppen, die samen met zijn partner Saskia van Herwijnen het Schiedamse kunstenaarsduo SAGE vormde, is zondag 14 mei 2023 onverwacht overleden. Gerrit werd 72 jaar.

"Zondag 14 mei is Gerrit van Schuppen op 72-jarige leeftijd overleden. Gerrit was dichter en de helft van SAGE, de kunstenaar die hij samen met zijn partner Saskia van Herwijnen vormde. Sinds 1994 maakte SAGE beeldende kunst, waarbij taal of het gebruik van letters centraal stond. Onder de naam Werner Spaland schreef Gerrit gedichten en korte teksten", zo meldt Stichting KunstWerkt op haar website. "SAGE participeerde in kunstmanifestaties en tentoonstellingen door heel Nederland en België. Maar ze waren ook heel trouw aan Schiedam, waar ze meededen aan Kunstkerst en Open Ateliers. Ook exposeerde SAGE vaak bij de Stichting KunstWerkt. Zelf hebben Gerrit en Saskia ook diverse projecten georganiseerd waar taal en beeldende kunst samenkwamen zoals Galerie93 en Poeziëplein."

Aanstaande dinsdag 23 mei wordt om 12.00 uur afscheid genomen van Gerrit in de aula van crematorium Beukenhof in Schiedam. "Gerrit vond dat bloemen op het veld horen en niet in een vaas", zo is te lezen op de rouwkaart. Op de kaart staat ook deze link naar de website waarop werk staat van Gerrit.

"Gerrit is niet meer, maar SAGE blijft, al weet ik nog niet hoe", laat Saskia desgevraagd weten.

Gerrit Gijsbertus van Schuppen
12 november 1950 - 14 mei 2023

saskiag2

17-05-2023