Gemeente zegt toe aan de slag te gaan op de Bramengaarde

Gemeente zegt toe aan de slag te gaan op de Bramengaarde

SCHIEDAM - Op 6 september jl. hebben wij aandacht gevraagd voor de gevaarlijke situatie die er door ernstige verzakkingen ontstaat op de woonwagenlocatie Bramengaarde aan de hand van een video door JW TV en een artikel op De Schiedammer Online. We hebben de gemeente om een reactie gevraagd. Die heeft de gemeente gisteravond gegeven. De gemeente geeft aan bekend te zijn met de urgentie van een aantal zaken en zegt actie toe. Je leest de letterlijke reactie van de gemeente hieronder.

Hier lees je het artikel:
Bewoners Bramengaarde zijn verzakkingen meer dan zat

Hier lees je de reactie van de gemeente:
"Wij hebben kennisgenomen van het filmpje en we zijn ons ervan bewust dat de bewoners zich zorgen maken. We weten wat er speelt en van de urgentie van een aantal zaken die spelen in en rondom de Bramengaarde.

Op dit moment zijn we aan het onderzoeken welke acties er op welke termijn genomen moeten en kunnen worden, al dan niet in combinatie met het ophogen van de wijk de Gaarden. Waar mogelijk doen we dit in overleg met de bewoners.

De afgelopen periode zijn we al gestart met reguliere onderhoudswerkzaamheden. Vanaf oktober gaan we aan de slag met herstel en schilderwerk van alle houten delen van de bergingen. Ook gaan we zorgen we voor een betere ontluchting van de bergingen en wordt de openbare weg van de Bramengaarde opnieuw bestraat. Tegelijkertijd treffen we maatregelen om (water)overlast in de Bramengaarde als gevolg van het ophogen van de rest van de wijk te voorkomen." 

17-09-2021