750 struiken cadeau voor vergroening

Gemeente wil Stadserf vergroenen met 15 bomen en 15 struiken

Gemeente wil Stadserf vergroenen met 15 bomen en 15 struiken

SCHIEDAM - "De vergroening van het Stadserf wordt ingezet met 15 bomen en 15 struiken in bakken. Wethouder Anouschka Biekman opent hiermee ‘Dansend groen’ op 12 april 2024. Tijdens de opening geeft de gemeente 750 struiken weg", zo meldt de gemeente Schiedam.

De opening van 'Dansend groen' is op vrijdag 12 april 2024 en duurt van 13.00 uur tot 16.00 uur. De locatie van deze bijeenkomst is het Stadserf. Wethouder Anouschka Biekman zal deze bijeenkomst om 15.00 uur officieel openen met een welkomstwoord. Hierna volgt er een korte dansvoorstelling en zal de wethouder de eerste boom 'onthullen'.

"Het Stadserf, het plein voor het stadskantoor, is sterk versteend. Om het gebied te vergroenen zijn er beperkte mogelijkheden. Onder de grond van het plein ligt namelijk een imposante betonnen plaat. Hierdoor is het niet mogelijk om op ‘traditionele’ wijze het Stadserf te vergroenen."

Dansnamen
"Op zoek naar mogelijkheden de versteende omgeving toch groener te maken, heeft de gemeente Schiedam gekozen voor een aanpak met boombakken, voor bomen en struiken. Deze staan in houten bakken, met verschillende soorten dansnamen erop. Het voordeel hiervan is dat de houten bakken verplaatsbaar zijn om verschillende opstellingen te creëren en vormen zo de zogenaamde ‘dans’."

Bij de opening van ‘Dansend Groen’ geeft de gemeente Schiedam ter aanmoediging voor de vergroening van de stad 750 struiken weg aan bezoekers. Er zijn drie soorten: vlinderstruik, fruitstruik en jeneverbes. Wees er dus snel bij, want op is op, zo meldt de gemeente.

Lees meer op schiedam.nl/hartvoorgroen

10-04-2024