Vannacht worden LED-lampjes aangebracht in rijbaan Broersvest

Gemeente waarschuwt voor verkeershinder en geluidsoverlast

Gemeente waarschuwt voor verkeershinder en geluidsoverlast

SCHIEDAM - Vannacht zijn er wegwerkzaamheden op de Broersvest. Bij dertien zebrapaden worden LED-lampjes geplaatst die het verkeer erop moeten attenderen dat hier voetgangersoversteekplaatsen zijn.

De gemeente meldt dat vannacht, woensdag 5 juli 2023, Blokland Infra B.V. tussen 01.00 uur en 05.00 uur werkzaamheden uitvoert op de Broersvest. Bij dertien zebrapaden worden LED lampjes, die van zonne-energie gebruikmaken, in de rijbaan geplaatst om de verkeersveiligheid te verbeteren, zo laat de gemeente weten. 

"De aannemer voert de werkzaamheden ’s nachts uit op het moment dat er geen bus of tram rijdt. Het aanbrengen van de LED-verlichting is in de omgeving te horen. De lampjes worden in de rijbaan geboord. Tijdens de werkzaamheden regelen de verkeersregelaars het verkeer", aldus de gemeente. "De voetgangersoversteekplaatsen aan de Broersvest krijgen statische LED-verlichting. Statisch betekent dat de lampjes altijd knipperend branden in het donker en tijdens schemering. De lampjes waarschuwen weggebruikers op de aanwezigheid van een voetgangersoversteekplaats."

Update: werkzaamheden voor vannacht zijn afgelast:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/werkzaamheden-vannacht-op-broersvest-zijn-afgelast

Foto's door Marcel Heinsbroek

04-07-2023