INGEZONDEN

Gemeente vergeet opgang(en) mindervaliden Havendijk

Gemeente vergeet opgang(en) mindervaliden Havendijk

SCHIEDAM - Mari Dingenouts vraagt door middel van een ingezonden bericht aandacht voor een veilige opgang en afgang van de Havendijk, met name voor degenen die slecht ter been zijn. Je leest zijn brief hieronder.

"Op 16 januari 2018 is tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad namens alle bewoners van de Havendijk een veilige oversteek onder de aandacht gebracht, hierbij ook genoemd senioren met rollator en scootmobiel.

Op 17 januari 2018 is ook een brief geschreven naar burgemeester Lamers. Op 25 april 2018 is tijdens een bijeenkomst van de Klankbordgroep een van de uitgangspunten vastgesteld : een middenberm met veilig oversteken. Dat houdt dus niet op bij een opgang!

De gemeente heeft verzuimd een oplossing te zoeken voor de vervallen opgang bij de Geervlietsestraat. Toen bewoners tijdens de uitvoering van de herinrichting Havendijk erachter kwamen, is contact gezocht met de gemeente en de aannemer. De laatste vond het wel nodig, (had het al aangekaart) de gemeente vond het niet nodig. De aannemer was bereid om alsnog te zorgen voor aanleg voor een opgang voor mindervaliden.


opgang2

afgang1

De Schiedammer Online bracht onlangs nog een andere probleem voor het voetlicht. Op een ander gedeelte van de Havendijk loopt een voetpad dat eindigt bij een trap naar beneden. Mensen die slecht ter been zijn en gebruik moeten maken van een rollator of scootmobiel kunnen daar niet verder of oversteken. Dat is daar niet mogelijk.

crime1

Ze moeten weer het hele eind terug richting Lekstraat. Koninginnebrug.
(zie https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/het-einde-van-dit-voetpad-is-een-crime-voor-degenen-die-slecht-ter-been-zijn )

Belangrijk is dat de gemeente nog eens kijkt naar beide situaties en zorgt voor aanpassing. Hierbij de BVSZ bij te betrekken als gesprekspartner. Ook nog eens kijkt naar het gemeentebeleid in dezen voor mensen die slecht ter been zijn of afhankelijk zijn van een rollator of scootmobiel.

Mari Dingenouts"

Lees ook: Als je slecht ter been bent, kom je Havendijk moeilijk op of af
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/als-je-slecht-ter-been-bent-kom-je-havendijk-moeilijk-op-of-af

Foto's: De Schiedammer Online en JW TV Schiedam (fragmenten uit video, zie hier de video, https://youtu.be/nwDoNir6cRI  )


 

 

27-01-2021