Voor grondgebonden woningen van vóór 2004

Gemeente organiseert gezamenlijke inkoopactie voor isolatie 

Gemeente organiseert gezamenlijke inkoopactie voor isolatie 

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam organiseert een grootschalige advies- en inkoopactie voor isolatie van muren, vloer en ramen voor eigenaren van vóór 2004 gebouwde grondgebonden woningen, ofwel rijtjeshuizen, halfvrijstaande en vrijstaande woningen.

Hiermee wil de gemeente eigenaren van woningen helpen om energie te besparen. De inkoopactie wordt georganiseerd in samenwerking met 'Winst uit je woning'. Dit is een organisatie die ervaring heeft met het organiseren van dit soort inkoopacties, zo laat de gemeente weten. Om het inwoners makkelijker te maken om te isoleren, stelt Winst uit je woning op maat gemaakte adviezen en offertes samen. Hierdoor hoeven woningeigenaren niet zelf op zoek te gaan naar onafhankelijk advies en hoeven ze niet zelf prijzen en aanbieders te vergelijken, aldus de gemeente.

"Tijdens de advies- en inkoopactie kan worden gekozen voor muur- en vloerisolatie en isolerend glas. Door de inkoop op grote schaal kunnen betere voorwaarden en scherpe prijzen worden aangeboden. Daarnaast worden aan de geselecteerde bedrijven strenge voorwaarden gesteld, zodat de deelnemers zeker weten dat de uitvoerende bedrijven een juiste prijs/kwaliteit-balans bieden. Dat bespaart de woningeigenaar tijd en uitzoekwerk", meldt de gemeente in een vanochtend verstuurd persbericht.

Aan de inkoopactie kunnen woningeigenaren van grondgebonden woningen die gebouwd zijn voor 2004 deelnemen. Zij hebben een brief ontvangen. Bewoners met vragen kunnen bellen met de servicedesk van Winst uit je woning op: 023 583 69 36. Vrijblijvend inschrijven voor de actie kan tot 31 december via www.winstuitjewoning.nl/schiedam

Informatieavond
Op maandag 31 oktober om 19.30 uur houden de gemeente en Winst uit je woning een online informatieavond over isolatie. Tijdens deze informatieavond wordt ook meer informatie gegeven over de advies- en inkoopactie, de slimste maatregelen en over subsidies en financieringen. Aanmelden voor de informatieavond kan via www.winstuitjewoning.nl/schiedam

musschenbroekstraat

20-10-2022