Reeds aangekondigde opening eind april door minister gaat niet worden gehaald

Gemeente loopt te hard van stapel met opening van De Steigers

Gemeente loopt te hard van stapel met opening van De Steigers

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam is te hard van stapel gelopen met De Steigers. Op 22 februari jl. werd al gemeld dat minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid de leerwerkplaats eind april persoonlijk zou komen openen. Er werd inmiddels geld uitgegeven aan drukwerk om de bewoners van de Gorzen ervan op de hoogte te brengen. Tijdens het bewonersoverleg deze week in Schiedam Zuid deelde coördinator Leon Verzijden mee dat het juni zal gaan worden voor de leerwerkplaats open kan. 

door Jan Schrijver

"Aan de Dwarsstraat 42 in Schiedam Zuid vind je vanaf eind april 2023 leerwerkplaats De Steigers Schiedam. Daar kun je als jongere tussen circa 16 tot 35 jaar op praktische wijze kennismaken met een vak door vaklieden. Zo krijg je een nieuwe kans in je leven én op de arbeidsmarkt", zo lezen wij onder meer in het drukwerk dat huis aan huis werd verspreid in Schiedam Zuid.

De Steigers Schiedam is het eerste project in Nederland waarvoor afgepakt crimineel geld wordt gebruikt. Deze stedelijke voorziening begint in Schiedam Zuid, maar jongeren uit andere Schiedamse wijken zijn ook welkom, zo meldt de gemeente. Het ministerie van Justitie en Veiligheid vervolgt de pilot in Schiedam met soortgelijke pilots in Rotterdam en Breda.

Wij hebben de gemeente gevraagd wanneer de beoogde datum voor de opening van De Steigers zal zijn en of de minister dan het voormalige clubhuis aan de Dwarsstraat 42 persoonlijk zal komen openen? We hebben ook gevraagd waarom de opening later zal zijn dan aanvankelijk zo stellig in een persbericht werd gecommuniceerd? 

Hier lees je ons eerdere artikel:
In Dwarstraat in de Gorzen in pand waar kunstenaars atelier hadden
Gemeente zet Leerwerkplaats op met afgepakt crimineel vermogen

Afbeelding onder: de voorpagina van de gedrukte folder, met Leon Verzijden met de sleutels in de hand van de Dwarsstraat 42 (bron afbeelding: gemeente Schiedam)

folder

30-03-2023