Bomenridders Schiedam tekent bezwaar aan

Gemeente geeft kapvergunning voor alle 40 bomen in Havenstraat

Gemeente geeft kapvergunning voor alle 40 bomen in Havenstraat

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam heeft op 8 februari jl. gepubliceerd een omgevingsvergunning te hebben verleend op 31 januari 2023, waarmee de gemeente toestemming geeft voor het kappen van 40 bomen ten behoeve van werkzaamheden aan de Havenstraat 1 in Schiedam.

Deze vergunning is geregistreerd onder het volgende nummer: Z2022-00000069. De gemeente geeft hiermee toestemming voor het kappen van 40 bomen t.b.v. werkzaamheden op locatie Havenstraat 1, 3115HC Schiedam. Het betreft de volgende activiteit(en): •het kappen of vellen van houtopstand

Procedure
Je kunt bezwaar maken tegen het besluit. Vermeld daarbij het hierboven genoemde zaaknummer Z2022-00000069. Je kunt het bezwaar richten aan het college van B&W, Stadserf 1, 3112 DZ, Schiedam. De termijn voor het indienen van een bezwaar bedraagt 6 weken. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen via contact@schiedam.nl of telefoonnummer 14 010.

N.B. redactie (1)
Aan het adres Havenstraat 1 was vroeger het hoofdkantoor van Hoek Loos gevestigd. Dit kantoorpand is onlangs gesloopt. Het terrein is nu braakliggend; er ligt een grote hoop zand op. Het perceel aan de Havenstraat 1 is bestemd voor herontwikkeling. Het is het perceel achter het hek links (op de foto boven het artikel). In de gehele straat telden wij in totaal een veertigtal bomen. Is het de bedoeling dat dus alle bomen in de gehele Havenstaat worden gekapt? We vragen dit na bij de gemeente. Zodra wij hier antwoord op hebben gekregen, kun je dat hier lezen.

Reactie gemeente
"De aanvraag omgevingsvergunning voor het kappen van 40 bomen in de Havenstraat is verleend. Er wordt een herplantplicht opgelegd tot het herplanten van 11 bomen omdat deze vergunningsplichting zijn. De overige bomen mogen worden gekapt zonder vergunning. 
Er zullen daarnaast wel 25 nieuwe bomen worden aangeplant", zo laat de woordvoerder van de gemeente Schiedam ons weten. Dat komt erop neer dat er in het totaal 36 bomen worden herplant.

N.B. redactie (2), geplaatst na publicatie van dit artikel, te weten op 13-2-2023, 14.30 uur 
Bomenridders Schiedam heeft hedenmiddag bezwaar aangetekend tegen de door de gemeente vergunde bomenkap. Zie de bijlage onder het artikel. 

havens

afbeelding

12-02-2023