Nadat Schiedam door Raad van State werd teruggefloten ten aanzien van Schieveste

Gemeente denkt dat eind 2025 1e paal voor woningbouw grond ingaat

Gemeente denkt dat eind 2025 1e paal voor woningbouw grond ingaat

SCHIEDAM - De gemeenteraad van Schiedam heeft gisteren het gewijzigde bestemmingsplan Schieveste 2021 vastgesteld. Dit bestemmingsplan voor de bouw van 3.000 tot 3.500 woningen op de strook grond bij het station Schiedam Centrum kon rekenen op brede instemming van de raad, aldus de gemeente in een persbericht.

Na afloop van de beroepstermijn van 6 weken kunnen de voorbereidingen voor de nieuwbouw gelijk starten, zo laat de gemeente in het persbericht weten.

“De gemeente kan nu doorpakken. De aanpassing van het bestemmingsplan Schieveste betekent een enorme impuls voor de stad. Schiedam kan hiermee een goede invulling geven aan de regionale woonafspraken. Schieveste heeft de potentie van een zeer aantrekkelijke strategische woon- en werklocatie. In de eerste plaats natuurlijk voor Schiedammers, maar zeker ook voor nieuw talent dat een plek zoekt in onze stad”, aldus wethouder Antoinette Laan (Wonen).

Op drie onderdelen moest de gemeente van de Raad van State het bestemmingsplan Schieveste herzien. "Dat is snel en in goede afstemming met de bezwaarmakende partij gebeurd. De verwachting is dan ook dat er geen nieuwe beroepen bij de Raad van State zullen worden ingesteld. Mede omdat de Raad van State het beroep tegen het gewijzigde plan heeft beperkt tot de partijen die in beroep zijn gegaan tegen het eerdere bestemmingsplan uit 2021", aldus de gemeente.

In Zuid-Holland is er een opgave om tot 2040 zo’n 220.000 nieuwe woningen te realiseren. Ook in Schiedam wordt flink gebouwd om in de woonbehoefte te voorzien. In 2017 dienden zich verschillende partijen aan met plannen om op Schieveste een hoogwaardig woonmilieu te creëren. Deze partijen hebben zich gebundeld in de Ontwikkelcombinatie Schieveste, OCS. De gemeente: "Haar ideeën sluiten prima aan bij de gedachten die de gemeente de afgelopen jaren heeft ontwikkeld op het gebied van wonen. De gemeente Schiedam en de OCS tekenden op 29 september 2021 de overeenkomst voor aankoop van de grond waarop de eerste circa 1.200 woningen zijn voorzien. De verwachting is dat ontwikkelaar OCS eind 2025 de eerste paal kan slaan."

N.B. redactie
In 2021 werd door de gemeente reeds een informatiebord geplaatst, waarmee toen al symbolisch het startsein werd gegeven voor de bouw van woningen op Schieveste. Dat lees je hier: Startsein woningbouw 1200 appartementen in Schieveste

Lees ook: 
Tussen spoor en A20 komen appartementengebouwen van maximaal 70 meter hoog

Na toekennen van bezwaren tegen woningbouw Schieveste door Raad van State
Wethouder Laan: "Er wordt nu als een dolle gewerkt aan nieuw bestemmingsplan"

 

31-05-2023