Gemalen Delfland uitgezet, want er viel vannacht minder regen dan verwacht

Gemalen Delfland uitgezet, want er viel vannacht minder regen dan verwacht

REGIO DELFLAND - Omdat er afgelopen nacht minder neerslag is gevallen dan verwacht, zijn de gemalen door het Hoogheemraadschap van Delfland stopgezet en is het neerslagprotocol opgeheven. "Naar verwachting zorgt de nog te vallen regen voor het weer op peil brengen van de waterstanden", zo laat het Hoogheemraadschap weten.

Op basis van de verwachting dat er tussen donderdag 17 juni en zaterdagochtend 19 juni liefst 50 mm regen zou vallen, had het Hoogheemraadschap gisteren het neerslagprotocol gestart. "Om die hoeveelheid regen op te kunnen vangen, verlagen we de waterstanden in sloten en vaarten waar dit kan; ook verlagen we de waterstand van de binnenstad van Delft. Op die manier verkleinen we de kans op wateroverlast", zo meldde het Hoogheemraadschap gisteren.

Het neerslagprotocol kent drie gradaties: A (30 mm neerslag of meer), B (40 mm of meer) en C (50 mm of meer). Het gisteren ingestelde en vandaag weer opgeheven protocol was dus van de zwaarste soort. Hier kun je meer lezen over het neerslagprotocol:
https://www.hhdelfland.nl/inwoner/juiste-waterpeil/neerslagprotocol

Foto: een bord in Schiedam (c) De Schiedammer Online

 

18-06-2021