Game, set & match voor Hermes tegen HWD: 6-1

VOETBAL - Na een achterstand en een 1-1 ruststand, heeft Hermes-DVS op Harga in de vierde klasse G een ruime overwinning geboekt tegen HWD: 6-1.

door Jan Schrijver

In de eerste helft leek het er geenszins op dat de blauwhemden de tegenstander uit Overschie zo gemakkelijk af zou schudden. De Rotterdammers namen de leiding. Het was dankzij drie goede reddingen van Hermes-doelman Aykut Nargun dat het er niet beter uitzag voor HWD.

Arse Calame zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker. Een klein kwartier na rust kwam vervolgens de productiemachine bij de Schiedammers goed op gang. 2-1 door Brian Plooij en 3-1 door opkomende back Koen Pijpers die een kopbal van Plooij voor de zekerheid het laatste zetje gaf. Pijpers kwam in de tweede helft steeds vaker goed door langs de linker flank. Het was dan ook Pijpers die ook de 4-1 maakte.

Het mooiste doelpunt van de dag kwam op naam van Rilgillio Ramsubagh, die vanaf zijn flank de bal mooi over de Rotterdamse doelman liet draaien. Tot slot was het opnieuw Plooij die het doel trof: 6-1.

Robert Palm, de routinier die van een blessure herstellende is, kreeg vanmiddag zijn speldje voor zijn 25-jarig lidmaatschap van Hermes-DVS opgespeld.

Ook het tweede won opnieuw vandaag. "Dat wordt weer gebak eten", zei Tom Verweij, de trainer die het tweede onder zijn hoede heeft. "Die afspraak hebben we gemaakt, als zowel één als twee wint, wordt er op gebak getrakteerd."