Afscheidstentoonstelling 'De Reis'

Galerie 'De Ketelfactory' houdt op te bestaan

Galerie 'De Ketelfactory' houdt op te bestaan

SCHIEDAM - Na twaalfenhalf jaar sluit galerie De Ketelfactory aan de Hoofdstraat 44 in Schiedam. Van 16 oktober aanstaande tot half januari 2022 wordt een afscheidstentoonstelling gehouden met als titel 'De Reis'. Het pand is eigendom van Nolet. De distillateur heeft andere plannen met het markante gebouw.

"De Ketelfactory is al die jaren mogelijk gemaakt door het ruimhartige mecenaat van het eeuwenoude Schiedamse familiebedrijf Nolet Distillery. Maar daar komt nu een einde aan. Nolet heeft andere plannen met het pand", meldt De Ketelfactory in een persbericht.

"Het einde van De Ketelfactory wordt onder de aandacht gebracht met een bijzondere afscheidstentoonstelling. ‘De Reis’ neemt de bezoeker mee op een pelgrimage die begint in de Plantage, het nabijgelegen en oudste stadspark van Nederland, en voert naar De Ketelfactory. Daar zal de bezoeker onder de hoede van de Hindoestaanse god van de wijsheid en zelfkennis facetten van de tocht beleven, die het artistieke team van De Ketelfactory de afgelopen 12,5 jaar maakte."

De Ketelfactroy vervolgt in de aankondiging van de nieuwe expositie: "Bereid u voor op onder andere een Wunderkammer met herinneringen en vooruitblikken, een verstillende cocon van Ton van der Laaken, vier reusachtige nieuwe houtskooltekeningen van Elsa Hartjesveld en een nieuwe hypnotiserende wandschildering van Roland Schimmel. Ga zitten in een speciaal ingerichte archiefruimte waar alle exposities van de afgelopen jaren de revue zullen passeren. Of dompel u onder in de serie Zielsverrukkingen, de zeer intense en persoonlijke films die Kim Everdine Zeegers de afgelopen 12,5 jaar van iedere exposant maakte en haar nieuwe film die zij in de lezingenruimte zal vertonen. En vergeet niet: een zuiverende amethist heeft u, misschien ongemerkt, begeleid op uw reis door de geschiedenis en de toekomst van De Ketelfactory."

Artistiek directeur en kunstenaar Winnie Teschmacher (1958) maakte in twaalfenhalf jaar tijd 43 tentoonstellingen in De Ketelfactory in Schiedam. 

30-07-2021