Naar Putti’s Place in Zeeland

Ga mee op ontdekking en maak kennis met zeedieren

Ga mee op ontdekking en maak kennis met zeedieren

SCHIEDAM - Ben je nieuwsgierig naar wat er leeft onder de stenen op het strand? En vind je het leuk om met deskundigen op pad te gaan? Ga dan op zaterdag 20 mei a.s. mee met de excursie naar Putti’s Place in Zeeland.

We gaan stenen keren en zoeken naar zeedieren zoals krabben, zeeanemonen, vissen, sponzen, zakpijpen en zeesterren die zich verbergen tussen of onder stenen als bescherming tegen roofvijanden of zonlicht. Neem laarzen mee (of als je dat hebt een waadpak), stevige werkhandschoenen (om stenen te keren) en afhankelijk van het weer: regenkleding en warme kleding. We verzamelen om 9.00 uur bij parkeerplaats Putti's Place, Het Sas in Wilhelminadorp (Zeeland). Afhankelijk van de vondsten en het weer duurt de excursie in totaal circa 3 uur.

Je hoeft geen voorkennis te hebben en deelname is gratis. Wil je je aanmelden of heb je vragen? Stuur dan een mail naar Mick Otten: mjotten@kabelfoon.nl. Mick is de coördinator van de strandwerkgroep van de KNNV Waterweg-Noord. Aanmelden is verplicht omdat bij slechte weersomstandigheden de locatie of datum van de excursie kan wijzigen. Meld je uiterlijk vrijdag 19 mei aan.

Tekst: KNNV Waterweg-Noord
Foto: bron KNNV Waterweg-Noord (foto door Mick Otten)
(infotorial)

16-05-2023