Ga mee ijsvogels spotten bij de kijkwand in Schiedam

Ga mee ijsvogels spotten bij de kijkwand in Schiedam

SCHIEDAM - Altijd al een keer ijsvogels willen zien? Ga dan mee op vrijdag 5 mei a.s. met de wandeling naar de ijsvogelkijkwand in Schiedam. Ervaren vogelkenners zijn aanwezig om je te helpen bij het spotten. De wandeling start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur.

IJsvogels zijn prachtige blauwe vogels die af en aan vliegen bij een steile wand bij de begraafplaats de Beukenhof aan de Poldervaart in Schiedam. De vogels hebben er meerdere nesten grootgebracht. Ze kunnen dankzij de nieuwe kijkwand bij de Schiedamse Poldervaart vrij ongestoord bekeken worden. Als we er genoeg van hebben wandelen we nog een stukje langs de vaart en de Beukenhof. Zo kunnen we nog genieten van de avondzang van de vele zangvogels daar. Als je een verrekijker hebt, neem hem dan mee.

De korte wandeling is gratis en iedereen mag mee! Wel graag even opgeven bij Hans Zevenbergen via telefoon of appje 06 – 53366651. Deze wandeling wordt georganiseerd door KNNV Waterweg-Noord te Schiedam. Kijk voor meer informatie op onze site: https://waterweg-noord.knnv.nl

Tekst: door KNNV Waterweg-Noord
Foto: bron KNNV Waterweg-Noord
(infotorial)

24-04-2023