Furkan Kondu nieuwe fractievoorzitter van DENK

Furkan Kondu nieuwe fractievoorzitter van DENK

SCHIEDAM - De fractie van DENK Schiedam heeft Furkan Kondu als nieuwe fractievoorzitter gekozen. Hij volgt Cemil Kahramanoğlu op die op 12 september jl. benoemd is tot wethouder.

Kondu (23) is sinds 2018 betrokken bij de Schiedamse politiek. Hij stond bij de gemeenteraadsverkiezing van 2022 op plek 8 van de kieslijst namens DENK en werd met voorkeursstemmen gekozen. In juli 2022 is Kondu beëdigd tot gemeenteraadslid in Schiedam.

“Allereerst wil ik mijn fractiegenoten bedanken voor het uitspreken van het vertrouwen in mij. Met veel passie en energie zal ik de fractie van DENK Schiedam de komende jaren gaan leiden. Ik wens Cemil Kahramanoğlu veel succes bij zijn nieuwe rol als wethouder en heb het volste vertrouwen dat hij uitmuntend werk zal leveren voor onze mooie stad”, aldus Kondu.

Afgelopen dinsdag werd Cemil Kahramanoğlu benoemd tot wethouder in het college van B&W nadat oud-wethouder Doğukan Ergin is beëdigd als Tweede Kamerlid. Wethouder Kahramanoğlu zei het volgende: “Furkan is een zeer getalenteerde en gedreven politicus. Ik geloof er dan ook zeker in dat hij, samen met de fractie, DENK naar een hoger niveau zal gaan tillen.“

Met de benoeming van Kahramanoğlu is zijn gemeenteraadszetel beschikbaar gekomen. Sinan Özgören is de eerste opvolger en heeft zich inmiddels bereid verklaard om zitting te nemen als gemeenteraadslid bij de Schiedamse fractie van DENK.

Foto:
Furkan Kondu

15-12-2023