Martin Meijer over beheer van sportcomplexen in Schiedam:

'Fundamentele wijziging is niet gewenst; commerciële partij wil geld verdienen'

'Fundamentele wijziging is niet gewenst; commerciële partij wil geld verdienen'

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam wil een andere aanpak wat betreft de exploitatie en het beheer van de Schiedamse sportparken. De verenigingen gaan daar niet mee akkoord en willen meer duidelijkheid van wethouder Laan. Donderdag kwamen de partijen opnieuw bij elkaar. Jan Willem de Boer van JW TV sprak met voorzitter Martin Meijer van Hermes-DVS over de stand van zaken. Je ziet de video in het artikel hieronder.

door Jan Willem de Boer (videoreportage)

Martin Meijer, voorzitter van Hermes-DVS, heeft samen met de andere verenigingen in Schiedam, die op de sportcomplexen Harga en Prins Willem-Alexander spelen de wethouder laten weten dat de fundamentele wijziging in het beheer van de sportcomplexen niet wenselijk is. Als een commerciële partij het beheer gaat doen van de sportcomplexen, dan heeft die commerciële partij - uit de aard der zaak -  als doelstelling 'geld verdienen' en dat zal niet stroken, zo verwacht Meijer, met de doelstellingen van sportverenigingen. Meijer heeft over het onderwerp ook contact gelegd met PPSC en Excelsior'20 die op Thurlede spelen.

Meijer prijst de opstelling van verantwoordelijk wethouder Antoinette Laan die het proces nu vooralsnog heeft stilgezet en eerst in gesprek gaat met de betrokken verenigingen.

Lees ook: Aanbesteding sportparken Schiedam is stopgezet

10-06-2023