Frits van Oostrom vertelt over zijn boek De Reynaert

Frits van Oostrom vertelt over zijn boek De Reynaert

SCHIEDAM - Op vrijdag 19 mei a.s. komt Frits van Oostrom langs bij boekhandel Post Scriptum in winkelcentrum Hof van Spaland om te vertellen over zijn nieuwe boek De Reynaert.

Over het boek: 'Van den vos Reynaerde' geldt als hét meesterwerk van onze middeleeuwse letterkunde, en misschien wel van de hele Nederlandse literatuur. Wat is het geheim van deze klassieker, die in elke tijd ook leest als een moderne roman, en die zoveel heeft betekend voor zovelen?

Met de eruditie van de kenner en het enthousiasme van de liefhebber besloot Frits van Oostrom om een boek te wijden aan de Reynaert, met het doel te laten zien wat deze tekst zo uniek maakt voor al die generaties lezers en onderzoekers die – soms op het obsessieve af – met de Reynaert hebben geleefd. En uiteindelijk gaat het ook over Van Oostroms eigen levenslange omgang met onze beroemdste middeleeuwer: een vos.

'De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk' biedt in zijn breedte en diepte een weergaloos panorama van literatuur, geschiedenis en wetenschap.

De avond begint om 20.00 uur en de toegang is € 5.

Tekst: bron Post Scriptum
Foto: door Wieke Eefting - Utrecht University (via Academische Collecties); orig. via Europeana, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44927583 https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.en
(infotorial)

15-05-2023