Wie herkent deze vrouw die verdacht is van oplichting van hoogbejaarde vrouw?

Fraudeur neemt laptop, bankpassen en telefoon mee en plundert bankrekening

Fraudeur neemt laptop, bankpassen en telefoon mee en plundert bankrekening

SCHIEDAM - Op maandag 4 april is een hoogbejaarde dame in Schiedam slachtoffer geworden van een babbeltruc. De politie heeft op televisie (Bureau Rijnmond) en online beelden gedeeld van een verdachte: een vrouw die geld pint in de Mgr. Nolenslaan. De politie vraagt: "Wie herkent de vrouw?"

"De zogenaamde bankmedewerkers waren zo geloofwaardig waardoor de laptop, mobiele telefoons en bankpassen uit het huis werden meegenomen en er geld opgenomen werd van haar bankrekening. De verdachte staat op beeld, wie is deze oplichtster?", zo luidt de vraag van de politie. 

Toedracht
De oudere vrouw klikte die maandag op een link in een e-mail van haar bank. In ieder geval, dat dacht ze. Een bankmedewerker belde haar op en gaf aan dat er problemen waren met haar bankrekening. Het probleem kon niet telefonisch opgelost worden, dus moest een bankmedewerkster langskomen. Diezelfde middag stond er een vrouw voor de deur. Binnen bleek dat het probleem ook niet ter plaatse opgelost kon worden. Dus de laptop, de mobiele telefoons en de bankpassen moesten mee. De hoogbejaarde vrouw geeft haar pincode af.

Even later bleek dat de bankmedewerkers een heel ander doel hadden dan de vrouw helpen. De verdachte pinde namelijk diezelfde middag nog met de bankpassen bij een Geldmaat aan de Monseigneur Nolenslaan in Schiedam.

Iets meer over de kleding van de verdachte. Het is een in het zwart geklede jonge vrouw. Een blauwe blouse steekt onder haar jas uit. Bij haar vertrek is te zien dat ze een tas bij zich heeft met daarop het woord “Ja”. 

br-2-juni

Als je op onderstaande afbeelding klikt zie je de YouTube-film van Bureau Rijnmond over deze fraude in Schiedam (de kop Gelderse ... hoort bij een andere casus die ook over fraude gaat):

Je kunt ook Bureau Rijnmond op RTV Rijnmond bekijken. Dat kan tot morgen 17.00 uur (elk uur wordt deze aflevering - de 300 ste aflevering - van Bureau Rijnmond herhaald). 

Vragen van de politie
Wie is deze oplichtster? Zij is binnen geweest bij de oudere dame en heeft even later gepind in Schiedam. Herken je haar of heb je meer informatie? Dan komt de politie graag met je in contact. Je kunt dan bellen naar 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Je kunt ook gebruik maken van dit tipformulier.

Zaaknummer:
2022100698
Datum delict:04-04-2022
Plaats delict:Schiedam

02-06-2022