Franciscus opent Digipunten voor patiënten

Franciscus opent Digipunten voor patiënten

SCHIEDAM/ROTTERDAM - Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft zowel op locatie Vlietland in Schiedam als op locatie Gasthuis in Rotterdam een Digipunt geopend. Dit zijn punten waar patiënten naar toe kunnen gaan om ter plekke hun vragen te stellen en beantwoord te krijgen over de digitale oplossingen die het ziekenhuis biedt.

Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt steeds vaker zorg op afstand als dat kan en de patiënt dat wil. Dankzij verschillende digitale zorgoplossingen, zoals de Thuismeten app, BeterDichtbij voor beeldbellen en berichten sturen, hoeven patiënten niet altijd meer naar het ziekenhuis te komen.

Wij begrijpen dat omgaan met digitale zorgoplossingen voor sommige patiënten lastig kan zijn. Daarom is het ziekenhuis gestart met een Digipunt, een fysiek punt waar patiënten terechtkunnen met vragen over het inloggen in het patiëntenportaal MijnFranciscus, het gebruik van BeterDichtbij en de Thuismeten app, het invullen van digitale vragenlijsten en het aanmaken van een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (digitaal dossier op zak).

Locaties en openingstijden
Er is een Digipunt in Franciscus Gasthuis (Rotterdam) en in Franciscus Vlietland (Schiedam) in de centrale hal. De Digipunten zijn open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur. Voor patiënten die niet naar één van de ziekenhuislocaties kunnen komen, is er ook de mogelijkheid om naar een Digipunt te bellen via 010 – 893 5399.

Tekst: Franciscus Gasthuis & Vlietland
Foto: een patiënt krijgt hulp bij digitale zorg
(infotorial)

23-04-2023