Fototentoonstelling Next Level in Monopole

Fototentoonstelling Next Level in Monopole

SCHIEDAM - Vanaf vandaag vrijdag 26 november is er een fototentoonstelling met de titel Next Level in de Monopole te Schiedam.

De tentoonstelling toont een representatie van het eindwerk van Master2Master, een groep vrijetijdsfotografen die al sinds 2015 bestaat. "De toenmalige docente Rosa Verhoeve zag geen onderscheidend verschil in kwaliteit, tussen de professionele fotografie waarin zij zich bewoog en deze groep. Op basis van dit gevoel van gelijkwaardigheid is de naam Master to Master ontstaan, afgekort als M2M", aldus de organisatie van de tentoonstelling. 

Sinds 2015 hebben wisselende docenten deze groep ondersteund.  De afgelopen 10 bijeenkomsten zijn begeleid door Eric van Straaten, autonoom fotograaf en voormalig docent aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Hierbij ging het erom elkaars werk op een hoger plan te brengen. Dat was wel bijzonder aangezien de groep qua fotografische interesse nogal divers is. Zowel de documentaire, als de autonome fotografie zijn daarbij aan bod gekomen. Het van elkaar leren liep als een rode draad door de masterclass.

Eric fungeerde als coach, waarbij hij vooral ondersteunend in creatieve zin de deelnemers naar een hoger fotografisch plan bracht.

Next Level
Monopole, Hoogstraat 99 te Schiedam
26 november tot en met 19 december a.s.
Vrij toegankelijk (wel QR code)
op vrijdag, zaterdag en zondag  van 12.00 tot 17.00 uur.
www.donkerekamers.nl/nextlevel/

Artikel over een eerdere fototentoonstelling in de Monopole van 'Dit is Schiedam', zie https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/tip-voor-vanmiddag-fototentoonstelling-en-de-monopole-bekijken

Foto: Ester Besuijen, een van de acht deelnemers, bekijkt haar fotowerk, zie ook ons latere artikel: https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/fototentoonstelling-in-de-monopole

26-11-2021