Forensisch onderzoek politie naar verkeersongeval

Forensisch onderzoek politie naar verkeersongeval

SCHIEDAM - Vanmiddag stond er een politiebus met twee agenten op de stoep bij de supermarkt op de 's-Gravelandseweg in Schiedam. Eén van de agenten was in gesprek met de manager van de supermarkt.

Geschrokken voorbijgangers schoten de agenten aan. De aan de 's-Gravelandseweg gevestigde supermarkt van de COOP is in de afgelopen jaren enkele malen het slachtoffer geweest van een gewapende overval. Het zou toch niet opnieuw het geval zijn?

De reden van het gesprek van een agent met de supermarktmanager en het daar ter plekke komen van de twee agenten, was een andere. Afgelopen maandagochtend heeft zich een verkeersongeval voorgedaan op dit kruispunt (foto onder) van de 's-Gravelandseweg enerzijds en de Delflandseweg/Burgemeester Honnerlage Gretelaan anderzijds. 
plo2

De aanrijding had plaats tussen een bestelbusje komende vanuit richting Broersvest en bij het verkeerslicht rechtdoorgaand en een personenauto die voorgesorteerd was geweest om links af te slaan (zoals de auto op deze foto voorgestorteerd staat) en bezig was met die afslaande beweging.

Bij de ingang van de COOP-supermarkt hangt een beveiligingscamera. Die camera legt echter ook beelden vast van het kruispunt waarop de aanrijding plaatsvond. Deze beelden waren aan de politie ter beschikking gesteld. Met pagina's met enkele fragmenten uit de bewegende beelden waren de agenten ter plaatste gegaan om met hun eigen ogen ter hoogte van de bewakingscamera staand het kruispunt te kunnen zien en zodoende de camerabeelden nog beter te kunnen interpreteren. Vragen die meespelen gaan bijvoorbeeld over snelheid en al dan niet door rood licht rijden.

Meer informatie over het verkeersongeval en meerdere foto's van de gevolgen ervan zie je in het artikel van afgelopen maandag bij onze collega's van Schiedam24 onder deze link:
https://schiedam24.nl/nl/nieuws/112/flinke-ravage-en-gewonden-na-botsing/17080

plo1

Foto's (c) De Schiedammer Online

 

14-04-2021