Elfde editie Halfjaarprogramma De Schoolschrijver gaat door!

Flexibiliteit bij scholen en schrijvers maakt lees- en schrijflessen weer mogelijk

Flexibiliteit bij scholen en schrijvers maakt lees- en schrijflessen weer mogelijk

SCHIEDAM - In Schiedam doen, voor het vierde jaar op rij, drie scholen mee met het Halfjaarprogramma met Schoolschrijvers Sanne Rooseboom op OBS Het Kleurrijk, Maranke Rinck op IKC Kethel en Marte Jongbloed op BS Kaleidoscoop.  Voor de lokale coördinatie en begeleiding van het Halfjaarprogramma werkt De Schoolschrijver in Schiedam samen met de Bibliotheek Schiedam.

Stichting De Schoolschrijver biedt sinds 2010 programma’s rond lezen en schrijven voor alle basisscholen die hun leerlingen willen helpen betere lezers en sterkere schrijvers te worden. ‘Ieder kind taalsterk’ is daarbij het motto. Het is bewezen dat kinderen die met plezier lezen, hun woordenschat en taalvaardigheid vergroten. Kinderen krijgen met het Halfjaarprogramma meer zelfvertrouwen in taal en scoren hoger op de Cito-toets. Dat geeft ze meer kansen op school en later in de samenleving.

Door de sluiting van de scholen en de coronamaatregelen na de heropening verloopt de start van deze editie van het Halfjaarprogramma anders dan gebruikelijk. De officiële, nationale aftrap en de regionale startfeesten zijn afgelast. Scholen besluiten zelf hoe en wanneer ze de komende tijd starten en onthalen hun Schoolschrijver nu op feestelijke wijze in kleine kring. Op sommige scholen zijn Schoolschrijvers de afgelopen weken alvast online gestart. Dankzij deze flexibele opstelling kan het creatieve lees- en schrijfonderwijs met de schrijvers voor de kinderen doorgaan.

Tekst: de Bibliotheek Schiedam
Foto: van opening vorig jaar van Schoolschrijver Sanne Rooseboom en wethouder Van Aaken op BS Het Kleurrijk (© John Middelkoop)

(infotorial)

15-03-2021