Finale Waterweg Cultuurprijs 2021 door middel van livestream uit Koningshof

Finale Waterweg Cultuurprijs 2021 door middel van livestream uit Koningshof

SCHIEDAM/VLAARDINGEN/MAASSLUIS - De finale van de Waterweg Cultuurprijs 2021 op 28 november jl. werd afgelast wegens de verscherpte coronamaatregelen. Deze is op opnieuw vastgesteld en wel op zondag 23 januari 2022.

De finalisten blijven hetzelfde, net zoals de jury en de prijzen (hoofdprijs € 5.000,- en een beeld van Dike Hof. Publieksprijs € 2.000,-). De uitvoering is echter anders: de finale zal worden opgenomen in theater de Koningshof in Maassluis en wordt uitgezonden als livestream. 

De presentaties van de finalisten zullen vooraf worden opgenomen en zijn vanaf 16 januari 2022 te bekijken op het YouTube-kanaal van de Waterweg Cultuurprijs. Tijdens de livestream kun jij online stemmen op je favoriet. Die stemmen bepalen de winnaar van de Publieksprijs.

De finalisten zijn:
Bikkel de Haan met ‘Schilderen aan Het Scheur’
Eugène Biffé met ‘Schiedam Inside Out’
Leander Varekamp met ‘Zeelieden aan het Scheur’ (Publieksfavoriet)
Mahfoud Mokkadem met ‘Première’
Marlies Ruigrok met ‘Zócalo in Waterweg Noord’.

Foto: tijdens de vorige ronde van de Waterweg Cultuurprijs, die plaatsvond op expositie Glashard in de Glasfabriek, werd de shortlist van tien kandidaten teruggebracht tot vijf kandidaten, https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/dit-zijn-de-vijf-winnaars-van-de-waterweg-cultuurprijs

13-12-2021