Concertseizoen in ’t Huis te Poort gaat groots van start

Filosofen in de muziek

Filosofen in de muziek

SCHIEDAM - De nazomer komt eraan en dat betekent dat ook het nieuwe concertseizoen in ’t Huis te Poort weer begint. En zoals het vorige seizoen groots werd afgesloten, zal het nieuwe minstens zo groots openen! 

Het internationale ensemble Musica Poetica, onder leiding van Jörn Boysen, presenteert op vrijdag 8 september in een semi-scènische, theatrale setting het muziekprogramma ‘Filosofen in de muziek’. Zeven musici en een danseres vertolken schitterende werken van diverse componisten uit de zeventiende en achttiende eeuw, waaronder grote meesters als Marini, Monteverdi, Gabrieli, Strozzi en Francoeur. Kleurrijke filosofen uit de oudheid vormden voor hen een ultieme inspiratiebron.

Een van de hoogtepunten wordt beslist het duet van Heraclitus en Democritus uit de gelijknamige kamercantate van Jean-Baptiste Stuck (1680-1755). De twee filosofen discussiëren hartstochtelijk met elkaar over hun houding ten opzichte van het leven, de een optimistisch, de ander pessimistisch. Treffend worden de karakters door de componist verklankt en door Musica Poetica op het podium gebracht.

Met Michal Bitan – sopraan, João Luís Paixão – bas, Iris Bouman – alt, Rachel Farr – barokdans, Clara Sawada en Cecilia Baesso – viool, Maria Sanchez – basse de violon en Jörn Boysen – klavecimbel en muzikale leiding.

Een avond om naar uit te kijken! We zien u ook dit seizoen weer graag terug in ’t Huis te Poort.

Informatie en reserveren: stuur een mail naar Ad van der Kouwe (advanderkouwe@gmail.com) met vermelding van de concertdatum en het aantal gewenste kaarten. U ontvangt dan snel een bevestiging. Betalen kan per bank (het rekeningnummer staat in de bevestiging) of eventueel contant voor aanvang van het concert.

Vrijdag 8 september 2023, 20.15 uur
Toegang € 30,-
't Huis te Poort, Dam 28-30, Schiedam
www.thuistepoort.nl

Tekst: Ad van der Kouwe, 't Huis te Poort
Foto: Musica Poetica, foto door Joris Jan Bos (c)
(advertentie)

19-08-2023