Filmweek 7. Overzicht films van 15 tot en met 21 februari

Drie nieuwe films in Wenneker Cinema en één geprolongeerd

Drie nieuwe films in Wenneker Cinema en één geprolongeerd

SCHIEDAM - Wenneker Cinema vertoont komende filmweek een romkom, een geprolongeerde film, een klassieker, een film met achteraf een buffet en een film in samenwerking met “Movies that Matter” en het Stedelijk Museum Schiedam.

The Holdovers
vr 16 feb 20:00 uur / za 17 feb 20:00 uur / zo 18 feb 15:00 uur gevolgd door buffet!

Een komische dramafilm uit 2023. We bevinden ons in het winterse New England van 1970. De chagrijnige geschiedenisleraar Paul Hunham blijft tijdens de kerstvakantie achter op een afgelegen kostschool om toezicht te houden op een handjevol leerlingen zonder andere plek om naartoe te gaan. Onder hen bevindt zich de lastige 18-jarige Angus, wiens goede gedrag altijd op gespannen voet staat met zijn neiging tot problemen. Samen met Paul en Angus is er Mary, de rouwende kokkin die haar eigen zoon in Vietnam heeft verloren.

Deze onwaarschijnlijke kerstfamilie, bestaande uit een leraar, een kok en een student, wordt gedwongen om samen te blijven tijdens de feestdagen. Terwijl de sneeuw buiten valt, ontstaat er een bijzondere band tussen deze ogenschijnlijk uiteenlopende personages. Het is een hartverwarmende film die humor en menselijkheid combineert, en die je meeneemt op een emotionele reis door vriendschap, verlies en onverwachte verbondenheid.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

She Came To Me
do 15 feb 20:00 uur / vr 16 feb 14:00 uur / za 17 feb 20:30 uur 

In de bruisende smeltkroes van New York City ontvouwt zich een betoverend liefdesverhaal over inspiratie, creatie en de onverwachte kronkelingen van het lot.

Steven Lauddem, een gevierde componist geplaagd door een creatieve blokkade, zoekt wanhopig naar inspiratie voor zijn nieuwe opera. Terwijl hij door de straten dwaalt, ontmoet hij Katrina, een jonge vrouw die hem meesleurt in een wervelwind van passie en avontuur.

Ondertussen worstelt Patricia, Stevens' vrouw en therapeute, met haar eigen innerlijke demonen. Ze raakt gefascineerd door Teresa, een mysterieuze adolescente die haar pad kruist.

De levens van deze vier personages raken verweven in een meeslepend ballet van emoties, geheimen en onthullingen. Terwijl de scheidslijnen tussen realiteit en fantasie vervagen, worden ze gedwongen om de ware betekenis van liefde, creatie en het vinden van hun eigen stem te confronteren.

Het is een film die je hart raakt en je fantasie prikkelt. Met een sterrencast, waaronder Peter Dinklage, Anne Hathaway, Marisa Tomei en Joanna Kulig, is het een visueel werk dat je meeneemt op een reis door de diepste krochten van de menselijke ziel.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

The-Zone-of-Interest
geprolongeerd: vr 16 feb 20:30 uur / wo 21 feb 20:00 uur

The Zone of Interest is een meesterwerk dat je zeker niet wilt missen, maar daarna ook nooit meer wilt zien of horen. De film speelt zich af tijdens de Holocaust en volgt het leven van een doorsnee Duits gezin dat naast concentratiekamp Auschwitz woont. Vader en moeder lijken gelukkig met hun kinderen, maar de vader is kampcommandant Rudolf Höss. De prachtige tuin van hun villa grenst aan de muren van het kamp. Regisseur Jonathan Glazer toont geen expliciete mishandelingsscènes, maar laat je op andere manieren confronteren met de gruwelijkheden achter de hoge muren. Je hoort continu achtergrondgeluiden zoals geschreeuw, gehuil en geweerschoten. Het is een film die je diep raakt en je bewust maakt van de onmenselijke context van de Holocaust.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Orlando
Cinema classic zo 18 feb 12:30 uur

Orlando, een betoverende film uit 1992, neemt ons mee op een tijdloze reis door de Engelse geschiedenis. Gebaseerd op Virginia Woolf’s roman, volgen we het intrigerende leven van Orlando, een aristocraat die door de eeuwen heen transformeert van man naar vrouw.

In het begin van de film is Orlando een jonge edelman aan het hof van koningin Elizabeth I. Maar dan, zonder enige verklaring, ontwaakt hij als vrouw en leeft hij verder in de 17e eeuw. De film onthult de complexiteit van genderidentiteit en de zoektocht naar liefde en vrijheid.

Tilda Swinton schittert in de hoofdrol van Orlando, met haar kenmerkende charisma en veelzijdigheid. De visuele pracht van de film wordt versterkt door de prachtige kostuums, weelderige landschappen en historische decors.

Orlando is een poëtische, filosofische en visueel verbluffende ervaring die je meeneemt naar een wereld waar tijd en geslacht geen grenzen kennen. Een absolute must-see voor liefhebbers van kunstzinnige cinema! 

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

On the Fringe-1
Movies that Matter di 20 feb 20:00 uur

Drie verbonden verhalen van mensen in de greep van economische wanhoop. Azucena heeft 24 uur om huisuitzetting van haar gezin te voorkomen. Advocaat Rafa wil weten waar de politie een jong immigrantenmeisje heeft gebracht. En Teodora probeert wanhopig haar zoon te bereiken. Met Spaanse giganten Penélope Cruz, Adelfa Calvo en Luis Tosar. 

Rafa (Luis Tosar) is een gedreven activistische advocaat die probeert een glimp menselijkheid te vinden binnen de overheidsinstituties. Als hij ziet hoe de jonge dochter van arbeidsmigrant Badia, een van zijn cliënten, wordt meegenomen door de politie, komt hij in actie. Maar terwijl hij vecht voor de goede zaak, verwaarloost hij zijn stiefzoon Raúl en zwangere vrouw Helena. Supermarktmedewerkster Azucena (Penélope Cruz) heeft nog één dag voordat ze uit haar huis wordt gezet samen met haar zoontje. Ze is ten einde raad en probeert mensen te mobiliseren om voor haar op de barricades te staan. Teodora (Adelfa Calvo) probeert uit alle macht haar zoon Germán te bereiken. Ze blijft bellen en hij ziet het. Waarom neemt hij de telefoon niet op? 

Voor alle drie groeit de druk steeds verder en wordt de dag een race tegen de klok. Urgente sociale thriller die zich afspeelt in Madrid, over mensen die proberen te overleven in een geprivatiseerde maatschappij. 

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Adres:
Vijgensteeg 2
Schiedam

Tekst:
Wenneker Cinema

15-02-2024