Overzicht films van 8 tot en met 14 februari

Filmweek 6: drie nieuwe films in Wenneker Cinema

Filmweek 6: drie nieuwe films in Wenneker Cinema

SCHIEDAM - Wenneker Cinema vertoont komende filmweek een oorlogsdrama zoals we nog niet eerder zagen, een romkom over een hartstochtelijke liefde en een Spaans drama over opgroeien in een verkeerd lichaam.

The-Zone-of-Interest
do 8 feb 14:00 uur / vr 9 feb 20:00 uur / za 10 feb 20:00 uur / zo 11 feb 15:00 uur

The Zone of Interest is een meesterwerk dat je zeker niet wilt missen, maar daarna ook nooit meer wilt zien of horen. De film speelt zich af tijdens de Holocaust en volgt het leven van een doorsnee Duits gezin dat naast concentratiekamp Auschwitz woont. Vader en moeder lijken gelukkig met hun kinderen, maar de vader is kampcommandant Rudolf Höss. De prachtige tuin van hun villa grenst aan de muren van het kamp. Regisseur Jonathan Glazer toont geen expliciete mishandelingsscènes, maar confronteert je op andere manieren met de gruwelijkheden achter de hoge muren. Je hoort continu achtergrondgeluiden zoals geschreeuw, gehuil en geweerschoten. Het is een film die je diep raakt en je bewust maakt van de onmenselijke context van de Holocaust.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Simple-comme-Sylvain
do 8 feb 20:00 uur / vr 9 feb 14:00 uur en 20:30 uur  

Sophia is een filosofieprofessor uit een welgestelde familie en al tien jaar getrouwd met de al even belezen Xavier. Ze hebben een goed, maar seksloos huwelijk en zijn inmiddels meer vrienden dan geliefden. Wanneer Sophia de aannemer Sylvain ontmoet om de renovatie van een vervallen chalet te bespreken, is het liefde op het eerste gezicht en spatten de vonken ervan af. Maar Sylvain komt uit een arbeidersfamilie en heeft een totaal andere achtergrond dan Sophia, waardoor zij gaat twijfelen aan haar eigen overtuigingen en ambities.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

20-000-Especies-de-Abejas
zo 11 feb 12:30 uur / 🏳️‍🌈 di 13 feb 20:00 uur 🏳️‍🌈

Deze Spaanse film, geregisseerd door Estibaliz Urresola Solaguren, won de prijs voor beste film op het filmfestival van Málaga en de Zilveren Beer voor beste acteerprestatie op het filmfestival van Berlijn.

Een achtjarig kind met de jongensnaam Aitor wil voortaan als Lucía door het leven gaan. Die verandering gaat niet zonder slag of stoot, hoe hard moeder Ane ook vecht voor de vrijheid van haar kind om te zijn wie ze wil. Als Ane en haar kinderen voor een zomer terugkeren naar haar geboortedorp, beginnen zowel moeder als dochter op te komen voor een lang genegeerde kant van hun identiteit.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Adres:
Vijgensteeg 2
Schiedam


Tekst:
Wenneker Cinema

08-02-2024