Nieuwe films deze week bij Wenneker Cinema

Filmweek 16. Overzicht films van 18 t/m 24 april

Filmweek 16. Overzicht films van 18 t/m 24 april

SCHIEDAM - Filmhuis Wenneker Cinema pakt deze week weer uit met een gevarieerd aanbod aan nieuwe films: een Italiaans drama, een Afrikaans liefdesverhaal, een wonderschone Mexicaanse film en weer een vertoning uit de serie van “Movies that Matter On Tour”.

C-ancora-domani
do 18 apr 14:00 uur / za 20 apr 20:00 uur 

Een krachtige ode aan vrouwelijke veerkracht. Rome, 1946. Delia, een toegewijde huisvrouw en moeder, worstelt in de greep van een onderdrukkend huwelijk met de dominante Ivano. De naoorlogse schaarste en spanningen putten haar uit, terwijl de droom van een beter leven steeds verder lijkt weg te drijven.

Een mysterieuze brief brengt Delia onverwachts in contact met een onbekende vrouw, Sofia. Door hun vriendschap en Sofia's bemoedigende woorden, begint Delia haar eigen kracht te herontdekken. Ze beseft dat ze niet langer passief kan toestaan dat Ivano haar leven beheerst.

C'è ancora domani is meer dan een drama over huiselijk geweld. Het is een universeel verhaal over de kracht van hoop, veerkracht en de onuitputtelijke wil van vrouwen om te strijden voor een beter leven voor zichzelf en hun dierbaren.

De film belicht met subtiele details de sociale en economische context van het naoorlogse Italië, waar vrouwen vaak werden gemarginaliseerd en onderworpen aan mannelijke dominantie. Delia's transformatie is dan ook niet alleen een persoonlijke overwinning, maar symboliseert ook de bredere strijd voor vrouwenemancipatie.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Banel-Adama
do 18 apr 20:00 uur / vr 19 apr 20:00 uur / zo 21 apr 15:00 uur

In een afgelegen dorp in Senegal bloeit een verboden liefde op tussen Banel en Adama. Gebonden door traditie trouwt Banel met Adama's oudere broer, Yero. Maar wanneer Yero onverwachts sterft, worden Banel en Adama door hun lot samengebracht.

Hun geluk is echter van korte duur. De strenge regels van de gemeenschap en de verwachtingen van hun families drukken zwaar op hen. Banel, gedreven door haar onafhankelijke geest, weigert zich te conformeren aan de traditionele rol van een vrouw. Adama, daarentegen, worstelt met zijn loyaliteit aan zijn familie en zijn verlangen naar Banel.

Terwijl de droogte het land teistert en de spanningen in de gemeenschap toenemen, worden Banel en Adama gedwongen om keuzes te maken die hun toekomst zullen bepalen. Kunnen ze hun liefde beschermen tegen de obstakels? Of zullen ze bezwijken onder de druk van traditie en verwachting?

Banel & Adama is een meeslepend verhaal over liefde, traditie en de kracht van de menselijke geest. De film belicht de schoonheid van de Senegalese cultuur en de complexe realiteit van het leven in een door traditie gebonden gemeenschap. De prachtige beelden en ontroerende acteerprestaties maken Banel & Adama tot een onvergetelijke filmervaring.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

El Eco
vr 19 apr 14:00 uur / zo 21 apr 12:30 uur 

Diep verscholen in het binnenland van Mexico ligt El Eco, een kleine gemeenschap midden in de natuur. Hier, hoog boven op een heuvel, hebben enkele families zich genesteld te midden van uitgestrekte landschappen. Een simpel bestaan, in een oase van rust. Maar schijn bedriegt.

Regisseur Tatiana Huezo neemt ons mee naar deze bijzondere plek in haar film “El Eco”. We maken kennis met innemende bewoners zoals Montse, Luz Ma en Sarahí. Hoewel ze nog jong zijn, dragen ze al grote verantwoordelijkheden. Montse zorgt met onvoorwaardelijke toewijding voor haar oude oma, Sarahí schittert als lerares voor de kleintjes met haar opmerkelijke kennis en aanstekelijk enthousiasme, terwijl Luz Ma met één blik meer emotie overbrengt dan menig bekende actrice.

In El Eco ontvouwt zich een wereld van liefde, verlies en veerkracht. De vorst en droogte teisteren het land, maar de bewoners blijven standvastig. Ze leren de diepere betekenis van leven en dood, ziekte en liefde begrijpen. Een plek waar de echo van generaties weerklinkt, waar de tijd lijkt stil te staan, en waar de menselijke geest triomfeert.

“El Eco” is een cinematografisch juweel dat je meeneemt naar het paradijselijke Mexico, waar de ziel van de natuur en de mens elkaar ontmoeten. Een film die je raakt, betovert en nog lang naklinkt.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

MtM The Body Politic
di 23 apr 20:00 uur 

De vertoning is onderdeel van het maandelijkse programma ‘Movies that Matter On Tour’, waarin de beste films van het Movies that Matter Filmfestival vertoond worden in 17 Nederlandse steden. Deze filmvertoningen worden gevolgd of voorafgegaan door een verdiepend programma. Movies that Matter streeft ernaar om de blik op mensenrechten te verruimen en vraagt aandacht voor urgente maatschappelijke thema’s.   

Over de film The Body Politic

Krachtig portret van Brandon Scott, de idealistische jonge burgemeester van Baltimore, tijdens zijn eerste jaar in functie. In een stad met een enorm moordcijfer omarmt Scott een alternatieve aanpak van vuurwapengeweld. Maar krijgen zijn plannen een kans wanneer de media en zijn tegenstanders de druk opvoeren? 

Net als veel gebieden in de Verenigde Staten wordt de stad Baltimore geteisterd door vuurwapengeweld. Te midden van de opstand na de dood van George Floyd wordt Brandon Scott, een jonge hervormingsgezinde leider, tot burgemeester gekozen. Onmiddellijk introduceert Scott een ambitieuze aanpak gericht op de volksgezondheid om het geweld te verminderen. Hij gelooft dat dit het moordcijfer van de stad effectiever zal verlagen dan een harde law and order-aanpak. 

Maar kort nadat Scott zijn ambt heeft aanvaard, bereikt het geweld nieuwe hoogten. Terwijl de media en politieke tegenstanders zijn plan aanvallen, blijft hij vasthouden aan zijn principes, zelfs als dit zijn toekomst als politicus in gevaar brengt. Gedurende zijn eerste jaar in functie blijven de camera’s Scott volgen om te zien of zijn plan zal werken. Kan het Baltimore helpen erbovenop te komen? En misschien zelfs het land een weg vooruit te wijzen? 

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.


Adres:
Vijgensteeg 2
Schiedam


Tekst:
Wenneker Cinema

 

18-04-2024