Nieuwe films deze week bij Wenneker Cinema

Filmweek 13. Overzicht films van 28 maart t/m 3 april

Filmweek 13. Overzicht films van 28 maart t/m 3 april

SCHIEDAM - Filmhuis Wenneker Cinema pakt deze week weer uit met een gevarieerd aanbod aan nieuwe films. Van arthouse tot muziekdocumentaire, er is voor elk wat wils.

Totem
do 28 mrt 14:00 uur / za 30 mrt 20:30 uur / zo 31 mrt 15:00 uur met buffet

De film voert je mee op een intieme reis door de ogen van de zevenjarige Sol. Terwijl ze haar familie helpt met de voorbereidingen voor een verrassingsfeest voor haar vader, ontvouwt zich een dag vol chaos, humor en diepe emoties.

Onder de vrolijke drukte van het feest broeit een onmiskenbare melancholie. Sol, wiens blikpunt centraal staat, ervaart de spanningen en verborgen conflicten die binnen haar familie spelen. De film toont op een meeslepende manier hoe de naderende dood van haar vader de familiebanden op de proef stelt.

Tótem is meer dan een film over verlies. Het is een ode aan het leven en de kracht van familie. De film viert de kleine momenten van geluk en de schoonheid van alledaagse rituelen. Met oog voor detail en subtiele nuances schetst regisseur Lila Avilés een ontroerend en waarachtig portret van menselijke emoties.

De sterke acteerprestaties, de prachtige cinematografie en de gevoelige regie maken van Tótem een onvergetelijke film. De film raakt je diep en laat je lang nadenken over de waarde van familie, de kracht van liefde en de onvermijdelijkheid van verlies.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Bob Marley
do 28 mrt 20:00 uur / vr 29 mrt 14:00 uur & 20:00 uur / za 30 mrt 20:00 uur / wo 3 apr 13:30 uur

Duik in de wervelwind van muziek, passie en revolutie met de biografische film Bob Marley: One Love. Beleef de opkomst van de iconische reggaezanger, van zijn roots in Jamaica tot zijn internationale supersterrenstatus.

De film voert je mee op de reis van Bob Marley, terwijl hij met zijn unieke sound de wereld verovert en harten raakt met zijn boodschap van liefde, vrede en eenheid. Je bent getuige van de struggles en successen, de inspiratie en de controverse die hem omringden.

Ervaar de kracht van zijn muziek, die generaties inspireerde en grenzen overschreed. De film toont de impact van Bob Marley's songs op de maatschappij en de blijvende erfenis die hij achterliet.

Met Kingsley Ben-Adir in een glansrol als Bob Marley, en ondersteund door een cast van bekende namen, is Bob Marley: One Love een meeslepende filmbeleving. De film combineert prachtige beelden, authentieke muziek en een pakkend verhaal tot een onvergetelijke ode aan een legende.

Een must-see voor fans van Bob Marley, reggaemuziek en voor iedereen die gefascineerd is door de kracht van muziek om de wereld te veranderen.

Laat je meeslepen door de ritmes van Bob Marley: One Love en ervaar de magie van een icoon.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Blue Giant
vr 29 mrt 20:30 uur / di 2 apr 20:00 uur / wo 3 apr 20:00 uur

Blue Giant is een geanimeerde film die je hart sneller doet slaan op het ritme van jazz. Volg Dai Miyamoto, een voormalig basketbalspeler die gegrepen wordt door de magie van de saxofoon. Zonder muzikale achtergrond en enkel gedreven door pure ambitie, stort hij zich vol overgave in de wondere wereld van jazz.

De film toont Dai's obstakels en triomfen op weg naar zijn droom: de beste saxofonist ter wereld worden. Verruil zijn slaperige geboortestad Sendai voor de bruisende jazzclubs van Tokyo. Beleef zijn intense oefensessies, de camaraderie met medemuzikanten en de constante strijd om zich te bewijzen in de competitieve jazzscene.

Blue Giant is meer dan alleen een coming-of-age verhaal. De film is een ode aan de passie voor muziek en de toewijding die nodig is om te excelleren. Ervaar de energieke jazz performances, geanimeerd met adembenemende details, die je het gevoel geven midden in de club te staan.

Yuzuru Tachikawa, de regisseur, baseerde zich op de bekroonde gelijknamige manga. Met een mix van humor, drama en hartverwarmende vriendschap weet hij de essentie van jazzmuziek te vangen. De film is een must-see voor liefhebbers van animatie, jazz en inspirerende verhalen over dromen najagen.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.


Adres:
Vijgensteeg 2
Schiedam


Tekst:
Wenneker Cinema

28-03-2024