Nieuwe films deze week bij Wenneker Cinema

Filmweek 12. Overzicht films van 21 tot en met 27 maart

Filmweek 12. Overzicht films van 21 tot en met 27 maart

SCHIEDAM - Het is weer tijd voor een nieuwe week vol boeiende en meeslepende films bij Wenneker Cinema! Deze week hebben we een opwindende selectie voor jullie samengesteld, inclusief drama, mysterie en avontuur.

Inshallah-a-Boy_st_4_jpg_sd-low
do 21 mrt 14:00 uur /  za 23 mrt 20:30 uur / wo 27 mrt 20:00 uur

Inshallah a Boy is een pakkend drama over een jonge weduwe die vecht voor haar erfenisrechten in een patriarchale maatschappij. De film speelt zich af in Jordanië en toont de harde realiteit van vrouwen die geen mannelijke erfgenaam hebben.

Nawal, een 30-jarige vrouw, verliest haar man plotseling. Volgens de Jordaanse wet heeft de familie van haar man recht op een deel van haar erfenis, tenzij ze een zoon heeft. Om haar huis en haar leven met haar dochtertje te behouden, verzint Nawal een leugen: ze beweert zwanger te zijn van een jongen.

De film toont de moed en vindingrijkheid van Nawal terwijl ze vecht tegen de vooroordelen en tradities die haar tegenhouden. Ze krijgt te maken met de bemoeizuchtige schoonfamilie, bureaucratische hindernissen en haar eigen innerlijke twijfels.

Het is meer dan een film over erfenisrechten. Het gaat over identiteit, onafhankelijkheid, de kracht van vrouwen en het toont de schoonheid van Jordanië en de kracht van de menselijke geest.

Bekijk Inshallah a Boy als je op zoek bent naar een film die je raakt, inspireert en aan het denken zet. Het is een film die je meeneemt naar een andere wereld en je laat nadenken over de waarde van familie, traditie en gelijkheid.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Samsara_st_3_jpg_sd-low
do 21 mrt 20:00 uur / vr 22 mrt 14:00 uur / za 23 mrt 20:00 uur / zo 24 mrt 15:00 uur

Samsara, geregisseerd door Lois Patiño, is een meeslepende film die de cyclus van geboorte, leven, dood en wedergeboorte verkent. De film voert je mee op een zintuiglijke reis door verschillende culturen en landschappen, van de serene tempels van Laos tot de bruisende straten van Zanzibar.

Twee verhaallijnen vormen de basis van Samsara. In Laos lezen monniken het Tibetaans Dodenboek voor aan een stervende vrouw, terwijl in Tanzania een jonge geit geboren wordt en opgroeit in een islamitische familie. De film toont ons de schoonheid en de complexiteit van het leven, van de onschuld van de jeugd tot de wijsheid van de ouderdom.

Betoverende beelden en een hypnotiserende soundtrack nemen je mee in de film. Patiño creëert een caleidoscoop van kleuren, geluiden en texturen die je meeslepen in de cyclus van Samsara. De film is een meditatie op het leven en de dood, en laat je nadenken over de betekenis van ons bestaan.

Het is een unieke en onvergetelijke film die je hart en geest zal raken. Het is een film die je meeneemt op een reis door de eeuwigheid, en je laat nadenken over de plaats van de mens in het universum.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Rapito_st_3_jpg_sd-low
vr 22 mrt 20:00 uur / wo 27 mrt 13:30 uur

In deze meeslepende film dompelt de regisseur Marco Bellocchio ons onder in het waargebeurde en tragische verhaal van Edgardo Mortara, een zesjarig Joods jongetje dat in 1858 bruut van zijn familie wordt weggerukt. Op bevel van de Kerk wordt hij gedoopt en opgevoed als katholiek, waardoor hij geconfronteerd wordt met een onmogelijke keuze: zijn ware identiteit omarmen of zich conformeren aan de religie die hem is opgelegd.

Bellocchio voert ons mee op de emotionele achtbaan van Edgardo's ouders, die onvermoeibaar vechten om hun zoon terug te krijgen. Hij toont de onmenselijkheid van religieus fanatisme en de scheiding die het kan creëren binnen families en gemeenschappen. Tegelijkertijd schetst hij een genuanceerd portret van Edgardo, die worstelt met zijn loyaliteit en zijn verlangen naar een normaal leven.

"Rapito" is meer dan een historische film. Het is een universeel verhaal over verlies, identiteit en de kracht van familieliefde. Bellocchio's meesterlijke regie, gecombineerd met sterke acteerprestaties, maakt van "Rapito" een ontroerende en onvergetelijke film die lang bijblijft.

De film belicht ook de complexe religieuze en politieke spanningen in het Italië van de 19e eeuw. De ontvoering van Edgardo Mortara werd een symbool van de repressie van de Joodse gemeenschap door de pauselijke autoriteiten. Bellocchio toont hoe deze gebeurtenis de Italiaanse samenleving verdeelde en bijdroeg aan de groeiende onvrede met de pauselijke macht.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.


Adres:
Vijgensteeg 2
Schiedam


Tekst:
Wenneker Cinema

21-03-2024