Gevellantaarns met jeneverglaasje in top

Feestelijke ontsteking nieuwe verlichting Hoogstraat

Feestelijke ontsteking nieuwe verlichting Hoogstraat

SCHIEDAM - De nieuwe verlichting voor de Hoogstraat is bijna klaar voor gebruik. De gevellantaarns met een jeneverglaasje erbovenop worden op donderdag 2 november feestelijk ontstoken door wethouder Anouschka Biekman. Als daarna de bestaande blauwe lantaarnpalen zijn verwijderd, wordt de eerste fase van de werkzaamheden om de Hoogstraat aantrekkelijker te maken, afgesloten.

lan1

De nieuwe gevellantaarns ademen het historische karakter van de Schiedamse binnenstad. Wethouder Anouschka Biekman: “We werken hard aan het aantrekkelijker maken van de Hoogstraat en de aanliggende stegen, zodat straks iedere Schiedammer, ondernemer en bezoeker weer trots is op de Hoogstraat. Ik ben heel blij met de nieuwe gevellantaarns. Deze verlichting zorgt voor een rustig straatbeeld en past heel goed bij de vele monumentale panden. Het jeneverglaasje is een knipoog naar Schiedam als jeneverstad, het Dutch Distillers District.” In de binnenstad van Schiedam zijn al meer verwijzingen naar de roemrijke jeneverindustrie. Sinds 2022 is er het jeneverkunstwerk ‘Overloop’ in de Locomotiefsteeg en sinds enkele weken prijken er historische jeneverreclames op zes gevels in de binnenstad.

Feestelijke ontsteking
Wethouder Anouschka Biekman ontsteekt de nieuwe verlichting voor het eerst op donderdag 2 november om 18.00 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op het plein van het Stedelijk Museum Schiedam.

Fase 2
De gemeente bereidt nu fase 2 voor. In deze fase wordt de bestaande bestrating opnieuw gelegd. Hiermee zorgt de gemeente ervoor dat de straat er weer strak en netjes bij ligt.

Foto's: ook vandaag worden armaturen van de nieuwe straatverlichting opgehangen (c) De Schiedammer Online

lan2

25-10-2023