Feestelijk moment bij ontwikkelproject drie woningen In Taansteeg

Feestelijk moment bij ontwikkelproject drie woningen In Taansteeg

SCHIEDAM - De flessen met bruiswijn werden gisteren binnen in het pand op nummer 7 in de Taansteeg ontkurkt om feestelijk stil te staan bij de oplevering van dit gerenoveerde pand. 

door Jan Schrijver

De uit drie verdiepingen bestaande woning is te huur. Beneden is de ruime woonkeuken (inclusief keukenblok). Op de eerste verdieping is een woonkamer en een kleine patio. Op de tweede verdieping zijn twee slaapkamers en een badkamer. Je kijkt in de Taansteeg uit op de zijkant van het pand van De Bonte Koe.

Het project bestaat uit de renovatie van drie woningen aan de Taansteeg (nummer 3, 5 en 7). Projectontwikkelaar is het Schiedamse bedrijf Sigmond & Den Hartog Vastgoed. Eigenaren zijn de 32-jarige Schiedammers Ben den Hartog (rechts op de foto) en Niels Sigmond (midden). 

Niels Sigmond komt uit een in Schiedam bekende familie van aannemers. Na afronding van zijn studie rechten, besloot hij geen carrière te willen gaan maken als jurist maar in de wereld van het onroerend goed. Samen met een vriend, Ben den Hartog, richtte hij het bedrijf Sigmond & Den Hartog Vastgoed op. Ben is opgeleid als timmerman. "Dat is een mooie combinatie. Onze aanpak is dat we beiden zelf meebouwen. Echt heel leuk om daadwerkelijk actief te zijn in alle facetten van ontwikkelprojecten", zegt Niels Sigmond. "We zijn vijf jaar geleden begonnen, en de afgelopen drie jaren is het goed op gang gekomen, al zijn we nog een klein bedrijf in de vastgoedmarkt. Klein, maar fijn." 

Op de Hoogstraat heeft hun bedrijf inmiddels enkele winkel/woonpanden ontwikkeld (Hoogstraat 58, Hoogstraat 3 en Hoogstraat 5). 

'Architectuur Maken' is het architectenbureau voor het project in de Taansteeg. Voor Sigmond & Den Hartog Vastgoed is het project in de Taansteeg het eerste project waar dit in gemeenschappelijk eigendom wordt ontwikkeld met dit architectenbureau. Op hun eerdere projecten was Architectuur Maken als architectenbureau betrokken.

Nu eerst gaat het pand op Taansteeg 3 gebouwd worden, omdat de stadsvilla die hier komt op tekening reeds is verkocht. Alleen de muur is blijven staan. Dat moet, want deze heeft een monumentale status (het gehele blok Lange Haven 52, Taansteeg 7, 5 en 3 is een voormalige branderij). Na de bouw en oplevering van de stadsvilla op nummer 3, is de renovatie van nummer 5 aan de beurt. Hiervoor is nog geen koper/huurder. 

Foto onder: achter de houten wand is het bouwterrein waar een stadsvilla wordt gebouwd

DSC_0434

04-09-2021