Fahid Minhas licht zijn advies voor coalitie aanstaande vrijdag toe

Fahid Minhas licht zijn advies voor coalitie aanstaande vrijdag toe

SCHIEDAM - De burgemeester van Schiedam roept de leden van de gemeenteraad op tot het houden van een extra openbare vergadering op vrijdag 6 mei 2022 om 20.00 uur. De nieuwe verkenner, Fahid Minhas, zal dan een toelichting geven op zijn advies.

"Toelichting advies van de verkenner en gelegenheid tot het stellen van vragen aan de verkenner. Aansluitend kan de raad met elkaar in gesprek over het advies", zo is op de agenda voor deze extra vergadering te lezen.

Oud-VVD-wethouder en tegenwoordig Tweede Kamerlid voor de VVD werd door DENK Schiedam aangesteld als nieuwe verkenner, nadat het advies van de eerste verkenner - de door de VVD Schiedam aangestelde oud-VVD-wethouder Nathalie Gouweleeuw - op niets was uitgelopen. 

Fahid Minhas werd op 25 april jl. aangesteld als de nieuwe verkenner. “Schiedam verdient snel een stabiel stadsbestuur. Ik vind het eervol dat ik als Schiedammer een steentje mag bijdragen aan de totstandkoming daarvan", zei Minhas toen, die dus inderdaad snelheid heeft betracht in het uitbrengen van zijn advies. 

Lees ook:
'Verkenner die Schiedam goed kent en politieke impasse kan doorbreken'; DENK stelt oud-VVD-wethouder Fahid Minhas aan als verkenner

02-05-2022