Expositie: wat betekent bibliotheek voor Schiedammers

Expositie: wat betekent bibliotheek voor Schiedammers

SCHIEDAM - De bibliotheek is sinds vorige week weer open. Op de eerste verdieping is er een expositie. In vijf vitrines laten Schiedammers zien wat de bibliotheek voor hen betekent.

In het kader van het honderdjarig jubileum werden vorig jaar enkele tientallen Schiedammers geportretteerd door fotograaf John Middelkoop. Per maand werden de gemaakte foto's van zes Schiedammers op de muren van de bovenverdieping van de bibliotheek in de Korenbeurs geëxposeerd.

De geportretteerden kregen in de desbetreffende maand een vitrine ter beschikking om te laten zien wat voor hen de bibliotheek betekent en wat zij met boeken en taal hebben. Door de coronacrisis kon het geplande expositieschema niet worden aangehouden. Zodoende zijn er nu nog zeven personen die - het jaar volgend op het jubileumjaar 2020 - in mei/juni 2021 met hun portret aan de muur hangen. Dat zijn gemeenteraadslid Theo Wijmans en zijn zoon Sylvano, stadsdichter Yvette Neuschwanger, historicus Han van der Horst, eigenaresse van Het Schiedams Boekhuis Annette Jongen, programmaleidster bij de bibliotheek Monique Verweijmeren en journalist Jan Schrijver.

vitrines1

 

26-05-2021