Excursie 'Red de pad' en lezing via Zoom

Excursie 'Red de pad' en lezing via Zoom

REGIO - Natuurlijk Delfland organiseert op 20 februari om 20.00 tot 21.30 uur een lezing via Zoom over padden. Op 22 februari is er een excursie Red de pad van 19.00 tot circa 20.00 uur.  Deze excursie wordt in Ypenburg gehouden.

Voor beide opgeven via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com, waarbij niet verwacht wordt dat de deelnemers aan beide activiteiten deelnemen.

Voor degene die hieraan niet kan deelnemen, vraag de informatiebrief 'De gewone pad' aan. Na ontvangst van de opgave worden nadere details van elke activiteit opgestuurd.

De volgende vragen worden beantwoord

- Waarom besteden we aandacht aan padden?

- Hoe doen we dat?

- Wat is een mooi landschap voor de pad?

- Waar kan een ieder aan bijdragen?

Tijdens de excursie wordt ervaren hoe met name het overzetten van de padden gaat.

De aanleiding is dat we op vrijwel alle locaties nog paddenoverzetters nodig hebben en dat de pad het 'Soort van het Seizoen' is.

In de volgende plaatsen zijn nog paddenoverzetters nodig: Westland, Midden-Delfland, Delft, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam.

Deze gebieden zijn uitermate geschikt voor deze dieren; er zijn te veel gebieden waar ze niet of nauwelijks voorkomen.

De gewone pad is het Soort van het Seizoen en geeft aan welke ecologische verbindingen er in ons gebied zijn. Zij zijn bewoners van natte gebieden die in de winter op het land overwinteren.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties: de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en de Mycologische Vereniging.

In Schiedam is de KNNV-afdeling Natuurlijk Waterweg-Noord gevestigd in De Boshoek.

Tekst: door Natuurlijk Delfland (KNNV)
Foto: bron Natuurlijk Delfland (KNNV)
(infotorial)

10-02-2023