Opener Tim Etman 79 not out

Excelsior'20 wint opnieuw met overmacht

Excelsior'20 wint opnieuw met overmacht

CRICKET - Na een verliespartij in de eerste competitieronde, heeft Excelsior'20 voor de derde keer achtereen zijn wedstrijd met groot verschil gewonnen. Ditmaal was op Thurlede in Schiedam het uit Amsterdam komende Dosti het slachtoffer. Excelsior'20 won met 8 wickets verschil.

foto's door Jos van Deventer

excdos202onderlorenzojos

Dosti won de toss en besloot met batten te beginnen. Opener Ghori werd op slechts 6 runs gevangen door Joost Kroesen, daarna ging ook het wicket van de nummer drie Hanoeman (17 runs, vang door wicketkeeper Roel Verhagen, op bowlen van Brett Hampton). Bij de val van het volgende wicket speelden beide wicketkeepers een rol. De als nummer 4 ingegane Amsterdamse wicketkeeper Ahmed ging op een totaal van 7 runs run out bij zijn Schiedamse collega. Door lbw van Raja op bowlen van captain Tom Heggelman was het complete openingsduo naar de kant. Hoger dan de 28 runs van Raja kwamen de Amsterdammers niet meer. Alleen Diwan deed aan bat met 22 not out nog van zich spreken. Op 105 all out kon de lunch worden geserveerd. 

Tom Heggelman had als bowler 3 wickets op zijn naam, Rens van Troost 2, en Niels Etman, Brett Hampton, Lorenzo Ingram en Umar Baker elk 1.

Opener Tim Etman deed het goed vandaag met 79 runs not out. De rest werd binnengeslagen door mede-opener Roel Verhagen (5 runs, lbw), Tom Heggelman (9, gevangen) en Lorenzo Ingram (9, not out). Plus 4 extra's telde de score op tot 106 runs voor 2 wickets en was het Amsterdamse totaal gepasseerd.

w=exdosti2022b

 

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

07-05-2022