HBSS nieuwe koploper

Excelsior'20 verslaat koploper DVO'32: 3-2

VOETBAL - Hier zie je de 1-0 in de maak van Excelsior'20 in de thuiswedstrijd tegen koploper DVO'32. Na een spannende wedstrijd werden de Vlaardingers uiteindelijk met een 3-2 nederlaag naar huis teruggestuurd.

foto's door Robert Schaeffer

Vorige week hield Excelsior'20 plaatsgenoot HBSS, welke ploeg toen koploper was van de derde klasse D, op een gelijkspel, waardoor DVO'32 de nieuwe koploper werd en de eerste periodetitel binnenhaalde. Nu liet Excelsior'20 opnieuw van zich spreken door DVO'32 met 3-2 te verslaan, waarna nu HBSS opnieuw koploper is. HBSS won vandaag met 4-1 van Meeuwenplaat.

Masud Hooi zette de niet op het hoofdveld maar op het kunstgrasveld spelende thuisploeg in de 11e minuut op een voorsprong. "Iedereen verwachtte buitenspel maar zowel assistent als scheidsrechter vonden het reglementair", zo twittert Excelsior'20 na de openingstreffer. In de 15e minuut kwamen de Vlaardingers langszij met een kopbal over Robin Hos heen. Twee minuten voor rust nam de thuisploeg een nieuwe voorsprong na een mooie aanval van rechts. Lorenzo Pierau was het die de bal in de hoek van het Vlaardingse doel liet verdwijnen en die daarmee de 2-1 ruststand op het bord bracht.

In de 17e minuut van de tweede helft was het opnieuw Lorenzo Pierau die doel trof uit een rebound: 3-1. Op de foto hieronder wordt deze treffer gevierd.

de31

Vijf minuten voor tijd scoorden de Vlaardingers uit een vrije trap tegen, het was daarna nog even spannend, maar Excelsior'20 gaf de zege niet meer uit handen: 3-2.

Ook in 3D speelt Kethel Spaland. Op eigen veld werd met 2-1 gewonnen van OVV. In de eerste helft kwamen de Oostvoorners op voorsprong. Oscar Oosterwijk maakte in de 70ste minuut gelijk en vijf minuten later was het Justin van Straten die voor het winnende doelpunt zorgde: 2-1.

Kethel Spaland is daarmee naar de vijfde plek geklommen. Komende week zaterdag is het de beurt aan Kethel Spaland om de nu nummer 2 van de ranglijst DVO'32 - op het veld van de Vlaardingers - af te troeven.