Excelsior'20 verliest van HBS ondanks century van Ingram

Excelsior'20 verliest van HBS ondanks century van Ingram

CRICKET - Excelsior'20 heeft gisteren in de Topklasse op eigen veld verloren van HBS. De thuisploeg kwam weliswaar tot een totaal van precies tweehonderd runs, maar de Hagenaars gingen daar in de 46ste over overheen.

foto's door Jos van Deventer

HBS won de toss en koos ervoor met fielden te beginnen. Na een teleurstellend begin van openers Tim Etman (4) en Luuk Kroesen (2), kwam de nummer 3 Roel Verhagen in de dubbele cijfers (26), maar met het batten van Lorenzo Ingram kwam pas de hoop in Schiedamse cricketharten. Uit 104 ballen wist Ingram 103 runs te slaan, waarbij hij het publiek op Thurlede trakteerde op 11 vieren en 2 zessen. Na vijftig overs ging men met een Schiedams totaal van 200 voor 9 aan de lunch.

Bij HBS waren het met name Swapnil Pote (26, run out door Michael Hart), Tayo Walbrugh (81 not out) en captain Wesley Barresi (52, lbw op bowlen van Tom Heggelman) die de runs binnenbrachten. Op 201 runs voor 4 wickets (45.4 overs) hadden de Hagenaars de winst binnen. Heggelman kreeg twee wickets op zijn naam, Ingram een. 

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

21-05-2023