Excelsior'20 legt het in kwartfinale af tegen Punjab

Excelsior'20 legt het in kwartfinale af tegen Punjab

CRICKET - Excelsior'20 heeft het vandaag op eigen veld in de kwartfinale van de T20-competitie niet gered tegen de Rotterdamse bezoekers. Punjab - de lijstaanvoerder van de reguliere competitie - won met 57 runs. 

foto's door Jos van Deventer

pjt2

Omdat ook de reguliere competitie gespeeld is, is het wedstrijdseizoen voor het eerste van Excelsior'20 afgesloten. 

Punjab won de toss en koos ervoor om vanmiddag met batten te beginnen. Openers Stephan Myburgh (25) en R. Zulfiqar (33) lieten de teller van het scorebord oplopen. Ook A. Zulfiqar (17), Nidamanuru (12), S. Zulfiqar (11) en Usman (19) kwamen in de dubbele cijfers. Laatstgenoemde was de enige op Thurlede vandaag die dat ook met zesjes deed (2 maal). Na het spelen van de 20 overs stond er een totaal van 148 voor 9 op het bord. Joost Kroesen kreeg als bowler de meeste wickets op zijn naam (3). 

Diezelfde Kroesen (20) was het ook die aan bat weerstand bood, in tegenstelling tot zijn mede-opener Tim Etman die op de eerste bal weer naar de kant kon. Stan van Troost (21, not out) en Umar Baker (18) kwamen ook nog in de dubbele cijfers. Na de 20 overs te hebben gebruikt, stond er een stand van 91 voor 7 op het scorebord en had Punjab de winst binnen en gaan de Rotterdammers door naar de T20-finaledag, komende zaterdag.

Punjab speelt als nummer één van de Topklasse-competitie in de playoffs voor het kampioenschap (eerste wedstrijd op zondag 29 augustus) en is dus in de race voor de twee titels - de landstitel en de T20-bekerwinst - die er te behalen zijn. 

 

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

21-08-2021