Portugezen ontdekken niet alleen de jenever, maar ook de kopstoot en de bitterbal

Eurovisieteam Portugal en cameraploeg bezoeken Jenevermuseum

Eurovisieteam Portugal en cameraploeg bezoeken Jenevermuseum

SCHIEDAM - De Portugese songfestivalploeg die vanmiddag Schiedam en het Jenevermuseum bezocht, moest op de Lange Haven even wachten omdat de Appelmarktbrug openging: een historische brug waar twee brugwachters spierkracht voor nodig hebben om de brug te openen.

pv4 (2)

ov3 (2)

Na genoten te hebben van het brugwachtersschouwspel, kwam de Portugese delegatie de brug over. Nadat men zich voor de ingang van het Nationaal Jenevermuseum had verzameld, had hoofdstoker Rutger Vismans zijn welkomstwoord klaar voor het bezoek. 

Navraag leerde dat dit niet de eerste delegatie is die een bezoek heeft gebracht aan het museum. Ook de ploegen van Litouwen - welk land vanavond in de eerste halve finale het spits afbeet - en Estland hebben een bezoek gebracht aan Schiedam en ook voor deze ploegen was dit museum een must. 

De bezoeken van de verschillende buitenlandse delegaties aan de historische binnenstad van Schiedam zullen zich ongetwijfeld vertalen in internationale aandacht voor de jeneverstad, met de hoogste traditionele molens ter wereld. 

De Portugezen - vertegenwoordigd door de band The Black Mamba - bleken de jenever verrassend lekker te vinden. Dat was echt een ontdekking. Maar daarmee was de ontdekkingsreis nog niet ten einde. Als afsluiter kregen de Portugezen een 'kopstootje' geserveerd, de in het museum gestookte jenever mét een biertje erbij. De muzikale gasten waren verbaasd over de combinatie, maar bleken deze wél te kunnen waarderen, echt een idee om mee naar huis te nemen. Tussendoor werden de gasten onthaald op nog zo'n typisch Hollandse lekkernij, bitterballen, zelfgemaakte door Zavor waren het. 

pv2 (2)

Foto's (c) De Schiedammer Online

18-05-2021